TILANNEHUONE

Ferrarit kärkipaikalla harjoituksissa – Bottas kymmenes

29.07.2022 19:22

Ferrarit kärkipaikalla harjoituksissa – Bottas kymmenes

Valtteri Bottas ajoi jälleen vain yhden harjoituksen.©AOP

Formula 1

Unkarin F1-kisaviikonloppu korkattiin vapailla harjoituksilla perjantai-iltapäivänä. Unkarissa helleaalto helli harjoituksia yli 30 asteen lämpätilalla ja rata kylpi auringossa. Katsomot olivat jo täynnä katsojia.

Ensimmäisen harjoituksen nopein oli Ferrarin Carlos Sainz. Toiseksi tuli Red Bullin Max Verstappen ja kolmanneksi Ferrarin Charles Leclerc. Alfa Romeon Valtteri Bottasta ei nähty ensimmäisellä jaksolla radalla ollenkaan, koska Robert Kubica oli silloin auton ratissa. Kubica oli harjoituksen 19:s. Tallikaveri Zhou Guanyu oli 15:s.

Toisella jaksolla Bottas pääsi jälleen puikkohin. Nopein kierros parani merkittävästi, kun Bottas kuittasi harjoituksen 10:nnen sijan. Hän jäi kärjelle kuitenkin +0.966. Zhou oli toisella jaksolla 12:s. Alfa Romeo on saanut autoonsa päivityksiä tähän viikonloppuun.

Toisen harjoituksen nopein oli Ferrarin Leclerc. Lando Norris nosti McLarenin toiseksi ja Ferrarin Sainz oli kolmas. McLarenin harjoitukset sujuivat ainakin tuloslistallisesti hyvin, sillä tallin molemmat kuskit mahtuivat viiden parhaan joukkoon. Daniel Ricciardo oli viides. Hän jäi kärkiajasta +0.427. Norris taas oli +0.217 Leclerciä jäljessä.

Mercedes-kuljettajat jäivät kärjestä toisella jaksolla. George Russell oli kahdeksas jääden +0.910 kärkiajasta ja Lewis Hamilton 11:s jääden jo +1.102. Ensimmäisellä jaksolla Russell oli viides ja Hamilton seitsemäs.

Lauantain aika-ajoa uhkaa säätietojen mukaan rankkasade. Aika-ajo ajetaan 30.7. kello 17.00

Katso tulokset tästä.