TILANNEHUONE

Fulhamin manageri huolissaan pelaajistaan

13.01.2023 12:23

Fulhamin manageri huolissaan pelaajistaan

Fulhamin manageri Marco Silva ei ole tyytyväinen ottelutahtiin.©AOP

Valioliiga

Valioliigan Fulham voitti sensaatiomaisesti naapuripitäjän Chelsean torstaina Valioliigan ottelussa maalein 2-1 (1-0). Fulhamin voiton lisäksi ottelun lisäsensaatio oli, se että Chelsea-debyyttiään ottelussa pelannut kevään kohulaine Joao Felix meni ja taklasi Fulhamin Kenny Teteä punaisen kortin arvoisesti ja lensi ulos. Hän on nyt sivussa kolme seuraavaa matsia.

Mutta Fulhamissa juhlitaan nyt voittoa. Tosin manageri Marco Silva katsoo jo eteenpäin ja on selvästi erittäin huolissaan.

”Ottelu päättyi eilen kymmeneltä illalla ja seuraava koitos meillä on jo kahdelta sunnuntaina. Tämä pelitahti ei ole sellainen, että tässä pidettäisiin yhtään huolta pelaajista”, manageri sanoi lehdistötilaisuudessa.

”Tiedän, että Valioliiga on kova ja se on kova kaikille, ja sen täytyykin olla, mutta tämä on todella vaarallista.”

Manageri muistuttaa, että ottelusiirrot lisäävät pelaajien pelitaakkaa osaltaan merkittävästi. Silva huomauttaa, ettei seuraavan ottelun valmistautumiseen jää yhtään aikaa ja hänen joukkueellaan on sunnuntaina vastassa liigan kärkipään Newcastle vieraissa. Chelsea kohtaa kotonaan Crystal Palacen.

”Chelsea ottelun työntämistä torstaille on vaikeaa ymmärtää. Aikataulu on kiireinen ja MM-kisojen jälkeen pelataan melkein joka kolmas päivä muutenkin. Ja sitten vielä Chelsea-peli laitettiin tälle torstaille.”

”Tämä on todella hankalaa. Sunnuntain otteluun ei nyt jää juurikaan aikaa valmistautua.”

Fulham nousi torstaisella Chelsea-voitollaan jo Valioliigan kuudenneksi. Se on neljän pinnan päässä neljättä sijaa pitelevästä Manchester Unitedista ja saman verran kolmannen sijan Newcastlesta.