Granlund teki kaksi maalia Sveitsiä vastaan

18.12.2022 16:25

Markus Granlund pelasi tehot 2+1 Sveitsiä vastaan.©AOP

Leijonat

Suomi kohtasi Euro Hockey Tourin Sveitsin turnauksen kolmannessa ottelussaan Sveitsin. Suomi voitti ottelun maalein 4-1 (0-1, 3-0, 1-0).

Isäntämaa meni ottelussa johtoon ensimmäisen vartin pelin jälkeen. Maalin teki Lukas Frick Vincent Praplanin syötöstä. Maali jäi erän ainoaksi.

Toisen erän Suomi aloitti ryminällä. Markus Granlund iski matsin 1-1-tasoihin vain 16 sekunnin pelin jälkeen. Syötön osumaan antoi Miro Aaltonen. Toisen syöttöpinnansa Aaltonen keräsi Teemu Hartikaisen osumasta reilun kuuden minuutin jälkeen edellisestä. Hartikainen oli sopivasti maalinkulmalla, kun kiekko tuli lapaan. Myös Granlundille merkittiin syöttöpiste.

Erän puolivälin jälkeen Sveitsi teki maalin, mutta se hylättiin. Sveitsi haastoi tuomion, mutta se piti tarkistuksen jälkeen. Vielä ennen erän päätöstä Arttu Ruotsalainen onnistui 3-1-osumassa. Siihen syötön antoivat Toni Rajala ja Julius Honka.

Kolmas erä alkoi taas Leijonien jyrinällä. Suomi siirtyi 4-1-johtoon, kun Sveitsiltä lipsahti kiekon ohjaus omaan maaliin. Osuma merkittiin Granlundille ja syöttäjänä toimi Hartikainen.

Leijonien maalia vartioi Emil Larmi ja hän teki 42 torjuntaa. Hänet palkittiin Suomen parhaana pelaajana.