TILANNEHUONE

Guardiola vaitonainen omasta jatkostaan

05.08.2022 13:39

Guardiola vaitonainen omasta jatkostaan

Pep Guardiola lähtee luottavaisena uuteen kauteen.©AOP

Valioliiga

Manchester City lähtee puolustamaan Valioliigan mestaruuttaan sunnuntaina ottelulla West Hamia vastaan vieraissa. Manageri Pep Guardiola odottaa kovempaa kautta kuin edelliset ovat olleet.

”Jokaisen kauden ensimmäisessä pressissä tuntuu, että kaudesta tulee edellistä kovempi. Niin sanoessani ajattelen, ettei seuraava kausi voi olla enää kovempi, mutta aina se on. Joukkueet kehittyvät, managerit ovat mielenkiintoisia ja näiden asioiden vuoksi Valioliiga myös on ihan parasta”, Guardiola aloitti lehdistötilaisuudessa brittimedioille.

City teki mielenkiintoisia hankintoja kesällä. Raheem Sterling myytiin Chelseaan, mutta kentällä on mukana nyt supertähti Erling Braut Hålandin lisäksi, Julian Alvarez ja Kalvin Phillips.

”On tärkeää, että pelaajat tottuvat joukkueeseen ja muodostavat yhteyden joukkuekavereidensa kanssa. Tänne tuloni jälkeen kaikki pelaajat ovat olleet laadukkaita, eivät he muuten pelaisikaan Manchester Citylle.”

Guardiolalla on omaa sopimustaan jäljellä nyt alkava kausi. Manchesterissa ollaan hieman huolissaan jatkosta. City on voittanut mestaruuden viitenä viime vuotena neljästi taikurimanagerinsa luotsaamana. Hänestä ei tee mieli luopua.

”Olen tyytyväinen. Minkään ei tarvitse muuttua. Olen sanonut, että jos minun halutaan jäävän pidemmäksi aikaa, voin jäädä. Katsomme asiaa kauden puolivälissä tai kauden lopussa. Homma etenee luonnollista tietään”, manageri kuittaa.

Valioliigaa: West Ham – Manchester City 7.8. sunnuntaina kello 18.30.