TILANNEHUONE

Haula maalinteossa, Saroksella kiireistä

10.03.2023 08:28

Haula maalinteossa, Saroksella kiireistä

Erik Haula osui ottelussa Capitalsia vastaan.©AOP

NHL

New Jersey Devilsin hyökkääjä Erik Haula teki kauden kahdeksannen maalinsa ottelussa Washington Capitalsia vastaan vieraissa ylivoimalla. Haulan osuma tuli ottelun toisen erän alussa ja toi Devilsin ottelussa 1-1-tasoihin.

Ottelu ratkaistiin lopulta rankkareilla ja se päättyi Devilsille maalein 3-2 (0-1,2-1,0-0,0-0,). Ottelun ratkaisi Devilsin siirtorajahankinta Timo Meierin osuma.

”Olimme hieman hitaita ensimmäisessä erässä, mutta sitten lisäsimme vauhtia ja aloimme pelata nopeammin. Mahdollisuuksia tuli enemmän, mutta heidän maalivahtinsa pelasi kyllä todella hyvin ja teki avaintorjuntoja – mutta niin teki kyllä meidänkin. Timolle onnistuminen oli iso”, Haula totesi lehdistölle.

Omasta maalistaan Haula oli myös iloinen.

”Minä näin vain kolon johon pistin kiekon. Nyt kiekko pomppii minullekin hieman ja pelaaminen on hauskaa.”

Nashville Predatorsin Juuse Saros torjui 39 kiekkoa ottelussa Arizona Coyotesia vastaan, mutta Arizona teki silti voittava maalit kotihallissaan Tempessä. Coyotes voitti ottelun maalein 4-1(1-0,0-0,3-1). Arizonan suomalaishyökkääjä Matias Maccelli kipusi jälleen tehopisteille syöttämällä Jack McBainin 3-0-osuman kolmannen erän puolivälissä. Syöttöpinna on Maccellin kauden 29:s.  Nashvillellä ontui ylivoimapeli. Kuusi mahdollisuutta, nolla maalia. Arizonan maalilla torjui rookie Ivan Prosvetov myös 39 kiekkoa. Voitto oli hänelle ensimmäinen NHL:ssä. Arizona on voittanut kaksi viimeistä otteluaan.

Colorado Avalanche taipui LA Kingsille maalein 2-5(0-2,1-0,1-3) kotihallissaan. Joonas Korpisalo teki Kingsin maalilla 28 torjuntaa. Mikko Rantanen oli kuitenkin syöttämässä Coloradon toista maalia, joka kavensi ottelun 2-3:een. Sen viimeisteli Nathan MacKinnon ylivoimalla. Sitä ennen Evan Rodrigues kavensi 1-2:een käsittämättömällä tavalla, joka näkyy twiitistä. Colorado on voittanut viidestä viimeisestä ottelustaan yhden.