Hintz kahden maalin joulutuulella – Rantanenkin osui

24.12.2022 08:38

Dallasin joulujuhlat.© AOP

Dallasin Roope Hintz oli joulutulessa kotiottelussa Montrealia vastaan. Suomalaishyökkääjä viimeisteli ottelussa kaksi maalia ja molemmat niistä tulivat ylivoimalla. Ensimmäisen syöttivät Jason Robertson ja Jamie Benn. Ja toisen Robertson ja Joe Pavelski. Myös Miro Heiskanen oli kentällä maalien aikaan. Dallas voitti ottelun lopulta 4-2, kun Joel Kiviranta iski kiekon tyhjiin vielä ottelun lopulla. Hintz on tehnyt syksyn aikana 16 maalia. Kiviranta on iskenyt viidesti.

Hintzin ensimmäinen tästä ja toinen tästä. Kivirannan veto siniviivalta tässä.

Carolina Hurricanes voitti Phildelphia Flyersin kotihallissaan maalein 6-5. Jesperi Kotkaniemi viimeisteli Carolinan kuudennen maalin toisen erän lopulla ylivoimalla. Syöttöä oli antamassa Teuvo Teräväinen. Osuma oli Kotkaniemen kauden viides. Teräväinen on nyt syöttänyt kymmenen maalia. Jesper Fast osui ensimmäisessä erässä kahdesti. Molempiin syötöt antoi Jordan Martinook ja Jordan Staal. Philadelphia onnistui kolmasti kolmannessa erässä. Se ei silti riittänyt. Voitto on Carolinalle kahdeksas peräkkäinen. Sebastian Aho palasi kokoonpanoon, mutta tehoja ei tullut.

Kotkaniemen ja Teräväisen yhteistyötä tästä.

Colorado Avalanche höykytti Nashville Predatorsia vieraissa maalein 3-2. Nashville meni johtoon ottelun alussa Ryan Johansenin ja Matt Duchenen maaleilla, mutta Mikko Rantanen kavensi ottelun 2-1:een toisen erän puolivälissä. Syötön antoi Logan O’Connor. Osuma on Rantasen 23:s. Rantanen keräsi myös syöttöpisteen auttaessaan yhdessä Artturi Lehkosen kanssa J.T. Compheria 2-2-tasoituksessa. Avalanchen voittomaalin teki Samuel Girard. Alexandr Georgiev teki Avsin maalilla 37 torjuntaa, mutta hulppea luku kalpeni Nashvillen Juuse Saroksen 43 torjunnan vierellä.

Rantasen onnistuminen näkyy tästä.

Washingtonin Alex Ovetshkin ohitti Gordie Howen eniten maaleja tehneiden listalla. Ovetshkin siirtyi listakakkoseksi tekemällä kaksi maalia Winnipeg Jetsiä vastaan, sillä hän on nyt tehnyt NHL-urallaan jo 802 maalia. Capitals voitti Jetsin 4-1.