TILANNEHUONE

Itä punnersi Itä-Lännen voittoon – yleisömäärä pettymys

09.07.2022 20:47

Itä punnersi Itä-Lännen voittoon – yleisömäärä pettymys

Idän lukkari Aapo Komulainen pelasi vahvan ottelun. @ AOP

Pesäpallo

Itä punnersi kotiutuslyöntikisan jälkeen niukkaan 2-1 (4-3, 1-3, 0-0, 2-0) -voittoon miesten Itä-Lännessä Kaupin uudella pesäpallostadionilla Tampereella lauantaina.

Itä meni ensimmäisellä jaksolla johtoon ensimmäisen vuoroparin tasoittavalla, kun lyöjäjokeri Juho Toivola kotiutti kahdella eri lyönnillä Patrik Vartaman ja Onni Määtän. Lännen ulkokenttä avusti molemmissa juoksuissa.

Länsi tuli kuitenkin takaa ja meni Henri Puputin kahdella ja Matias Rinta-ahon lyönneillä. Juoksut toivat Aku Kettunen, Juuso Myllyniemi ja Jere Vikström. Aggressiivisesti koko jakson hyökännyt Itä nousi kuitenkin neljännen tasoittavalla pelinjohtaja Iiro Haimin kahdella yllätysotolla ensin tasoihin ja sen 4-3-jaksovoittoon. Tasoittavan 3-3-juoksun löi Matti Latvala ja toi Konsta Piironen. Neljännessä juoksussa mailaa käytti Niko Korhonen ja jalkojaan Vartama.

Toisella jaksolla ottelun taso laski. Ensimmäistä juoksua saatiin odottaa kolmannen vuoroparin aloittavalla, kunnes Toivola löi Määtän kotiin ja Idän 1-0-johtoon. Länsi iski kuitenkin nopeasti takaisin kolmannen tasoittavalla. Puputti löi ensin Vikströmin kotiin, kunnes Elmeri Anttila tälläsi kolmospuolelta läpi ja Juuso Myllyniemi ja Tuomas Jussila toivat numeroiksi 3-1.

Länsi oli Supervuorossa lähempänä juoksuja, mutta Itä kesti pommituksen. Lopullinen ratkaisu tapahtui kotiutuslyöntikisassa, jossa Toivola löi Juha Puhtimäen takaväärästä ensin Konsta Piirosen kotiin ja seuraavana lyöjänä lyönyt Antti Korhonen kotiutti Lännen ulkokentän avustukselle Määtän. Länsi oli kotiutuslyöntikilvan tasoittavalla aseeton.

Länsi voitti ottelun kolmostilanteen 17-14.

Ottelua seurasi vain 3285 katsojaa, mikä oli viime vuoden Porin Itä-Lännen jälkeen toiseksi pienin yleisömäärä miesten Itä-Lännessä 41 vuoteen.