TILANNEHUONE

Jessie Diggins juhli – suomalaiset taipuivat

28.02.2023 14:28

Jessie Diggins juhli – suomalaiset taipuivat

Tiistai oli Jessie Digginsin. @ AOP

Maastohiihto

Naisten vapaan kympin kisa Planican MM-hiihdoissa päättyi tiistaina amerikkalaisjuhliin, kun Jessie Diggins löi Ruotsin suurimmat valttikortit, Frida Karlssonin ja Ebba Andersonin, taistelussa MM-kullasta. Lopulta Digginsin ero Karlssoniin oli 14,0 sekuntia ja Anderssoniin 19,5 sekuntia.

31-vuotiaalle Digginsille MM-kulta oli hänen uransa toinen, sillä hän voitti 2013 Val di Fiemmessä parikultaa Kikkan Randallin kanssa parisprintissä. Sama kaksikko juhli myös 2018 olympiakultaa samalla matkalla.

Diggins johti kisaa heti ensimmäiseltä, 2,2 kilometrin, väliaikapisteeltä lähtien. Kisa oli pitkään sekuntitaistelua, kunnes Digginsin loppuveto kasvatti eron Karlssoniin 14 sekuntiin. Norjan Anne Kjersti Kalvå oli neljäs. Hän jäi Digginsistä 35,1 sekuntia.

Suomalaiset eivät pysyneet kärjen vauhdissa. mukana. Paras suomalainen oli jalkavammasta kärsinyt Kerttu Niskanen, joka sijoittui kisassa yhdeksänneksi. Hän hävisi Digginsille 56,6 sekuntia. Eveliina Piippo oli 16:s (ero kärkeen -1.14,5), Krista Pärmäkoski 17:s (-1.15,4) ja Jasmi Joensuu 32:s (-2.13,4).

Kerttu Niskanen totesi Ylen haastattelussa, että kohuttu jalka oli ”tänään ok”.

”Tunne oli, että jaksaminen oli ok, enkä tuntenut hyytyväni missään vaiheessa. Tuo jäi kuitenkin ihmetyttämään, miksi eroa tuli lopussa noin paljon lisää. En osaa nyt sitä selittää”, Niskanen sanoi.

Eveliina Piippo harmitteli Ylen haastattelussa, että saattoi lähteä kisaan liian kovaa, mikä selitti hänen hyytymisensä lopussa.

”En ole tyytyväinen, Kollenilla sitten”, vähäpuheinen Piippo jutteli.

Krista Pärmäkoski ei ollut tyytyväinen omaan hiihtoonsa. Hän harmitteli Ylen haastattelussa, että myös laskut olivat kuormittavia, mikä viittasi siihen, ettei Pärmäkosken sukset toimineet parhaalla mahdollisella tavalla. Hän ei kuitenkaan selittänyt odotettua heikompaa sijoitustaan suksilla.

”Tänään ei ollut hyvä päivä”, hän tunnusti suoraan.

Jasmi Joensuun mukaan lopputulos oli suunnilleen sitä, millä tasolla hän on tänä talvena hiihtänyt.

”En minä tänään TOP-kymppiin odotellutkaan sijoittuvani”, Joensuu totesi.