TILANNEHUONE

Kaupallinen pomo jää pois Hiihtoliiton toiminnasta

07.08.2023 14:50

Maastohiihto

Suomen Hiihtoliiton kaupallinen johtaja Jari-Pekka Jouppi jättäytyy pois liiton toiminnasta tänä syksynä. Liitto tiedotti asiasta maanantaina.

Hiihtoliitto jatkaa karuja taloudellisia sopeuttamistoimia, joista Joupin pois jäänti on osa. Liitto haluaa säästää yli 400 000 euroa jo lokakuuhun mennessä.

”Viime vuodet ovat koronaepidemian, energiakriisin, Ukrainan sodan ja talouden taantuman vuoksi olleet haastavia. Näiden haasteiden takia joudumme sopeuttamaan toimintaamme turvataksemme menestyksellisen toiminnan tulevaisuudessa”, Hiihtoliiton toiminnanjohtaja Ismo Hämäläinen sanoo liiton tiedotteessa.

Jouppi näkee, että Hiihtoliitto on menestynyt sponsorimarkkinassa.

”Merkittäviä neuvotteluita on kesken ja vaikka kauden alkamiseen on vielä neljä kuukautta, niin tässä on kiire saada neuvotteluita maaliin kesälomien jälkeen. Hiihtoliitto on menestynyt urheilijoiden kansainvälisen menestyksen ja kotimaisen Suomen Cupin toiminnan ansiosta hyvin sponsorimarkkinassa enkä näe mitään syytä, miksi sama ei jatkuisi. Kustannusten raju nousu on toki tuonut toimintaan haasteita, mutta niitä asioita tässä on kesän aikana ratkottu”, Jari-Pekka Jouppi totesi.