TILANNEHUONE

Keränen ja Richardsson sivuun Ruotsi-ottelusta

01.09.2022 19:38

Keränen ja Richardsson sivuun Ruotsi-ottelusta

Camilla Richardsson sairasti EM-kisojen jälkeen koronan.©AOP

Yleisurheilu

Viikonlopun Ruotsi-ottelun alla Suomi on joutunut tekemään vielä kaksi muutosta joukkueeseensa. Keihäänheittäjä Toni Keränen kärsii nivusvaivasta, joten ottelu jää häneltä käymättä. Hänen tilallaan keihästä heittää alle 20-vuotiaiden maailmanmestari Janne Läspä, joka heitti viime viikonvaihteessa 22-vuotiaiden SM-kilpailuissa 78,96.

”Lausannessa Timanttiliigan kilpailun viimeisessä heitossa nappasi nivusesta. Vaiva ei ole vakava, muttei ole syytä ottaa riskiä, että se pahenisi. Varsinkin, kun tarjolla on nousukuntoinen varamies”, Keränen kertoi liiton haastattelussa.

Kestävyysjuoksija Camilla Richardsson sairasti EM-kisojen jälkeen koronan, mutta ei ole vielä toipunut sairaudestaan ja joutuu jättämään ottelun väliin. Hänen tilallaan juoksee 5000 metriä Johanna Peiponen ja 10 kilometrin kilpailussa Laura Manninen.

”Harmittaa tosi paljon jäädä pois, mutta vielä ei ole normaali olo. Terveys on kuitenkin se tärkein asia”, Richardsson muistutti liiton haastattelussa.

Myös Ruotsin joukkueessa on muutoksia.  Joukkueesta jää reisivamman vuoksi sivuun varttimaileri ja 400 metrin aituri Carl Bengtström, joka oli talvella 400 metrillä MM-hallissa kolmas ja kesällä 400 metrin aitajuoksussa Eugenen MM-stadionilla välierissä.