TILANNEHUONE

Kerttu Niskanen paras suomalainen Tourin sprintissä

31.12.2022 17:00

Kerttu Niskanen paras suomalainen Tourin sprintissä

Kerttu Niskanen oli paras suomalainen Tourin avauspäivänä.©AOP

Maastohiihto

Lauantaina hiihdetyt vapaan sprintit avasivat tämän vuoden Tour de Skin Sveitsin Val Müstairissa.

Naisten kisassa välierävaiheeseen eteni ainoana suomalaisena Kerttu Niskanen. Finaaliin ei hänkään yltänyt, vaan oli lopulta kisan 12:s.

Naisten Tourin avauskisan voiton vei isäntämaan Nadine Fähndrich. Loppusuoralla hyvän nousun tehnyt Ruotsin Maja Dahlqvist oli toinen. Hän jäi Fähndrichille +047. Kolmanneksi tuli Norjan Lotta Weng, joka jäi kärjelle +0,62.

Jasmi Joensuu oli kisan 13:s, Jasmin Kähärä 16:s, Krista Pärmäkoski 17:s, Katri Lylynperä 23:s, Anne Kyllönen 34:s ja Anni Alakoski 61:s.

Miesten kisan voitti Norjan Johannes Hösflot Kläbo, toinen oli Italian Federico Pellegrino. Paremmuus kaksikon kesken ratkesi jälleen loppusuoralla ja italialainen jäi voittajalle +0,18. Kolmas oli Norjan Sindre Björnstad Skar. Hän jäi maanmiehensä kärkiajasta +2,19.

Miesten kisassa paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen. Hän eteni ainoana suomalaisena erävaiheeseen ja oli lopulta kisan 28:s.

Iivo Niskasen maailmancupin ensimmäinen kisa ei sujunut tuloksellisesti parhaalla tavalla. Hän ei yltänyt kisan 30. parhaan joukkoon. Tour jatkuu sunnuntaina perinteisen kympillä.

”Toivotaan, että perinteisellä vauhti riittää kohtalaiseen tulokseen”, Niskanen kommentoi Viaplayllä.