TILANNEHUONE

Kerttu Niskanen voitti – Hyvärinen viides Falunissa

17.03.2023 16:04

Kerttu Niskanen voitti – Hyvärinen viides Falunissa

Kerttu Niskasen hiihto sujui Falunissa.©AOP

Maastohiihto

Kerttu Niskanen hiihti selvään voittoon Ruotsin Falunin maailmancupin naisten kympin perinteisen väliaikalähtökisassa. Niskanen nousi kisan johtoon ennen viiden kilometrin täyttymistä ja lopulta hän voitti matkan ajalla 27.08,5.

Toiseksi kisassa tuli Saksan Katharina Henning, joka jäi Niskaselle +15,9. Kisan kolmas oli Norja Anne Kjersti Kalvå +22,3 voittajalle jääneenä.

Eveliina Piippo oli kisan 12:s. Hän jäi Niskaselle +1.02,8, Anne Kyllönen oli 20:s, Anni Alakoski 27:s, Vilma Nissinen 35:s ja Katri Lylynperä 42:s.

Niskanen johtaa maastohiihdon normaalimatkojen cupia 22 pisteen erolla Yhdysvaltojen Jessie Digginsiin. Perjantaina Diggins oli neljäs.

Miesten kympillä Norja otti jälleen neloisvoiton Johannes Hösflot Kläbon johdolla. Toinen oli Martin Löwström Nyenget ja kolmas Harald Östberg Amundsen. Pål Golberg jätettiin neljänneksi.

Kisan paras suomalainen oli Perttu Hyvärinen viidennellä sijallaan. Hän jäi voittajalle +24,7. Sijoitus on kuitenkin Hyvärisen paras maailmancupissa. Ristomatti Hakola oli kisan kuudes.

Muut suomalaismiehet jäivät kahdenkympin tuolle puolen. Markus Vuorela oli 22:s, Niko Anttola 23:s, Lauri Lepistö 27:s.