TILANNEHUONE

Klopp ei ole lähdössä – Everton haasteena

13.02.2023 15:32

Klopp ei ole lähdössä – Everton haasteena

Jürgen Klopp yrittää vielä vetää jonkun kanin hatusta.©AOP

Valioliiga

Liverpoolin paras tulos tänä kalenterivuonna Valioliigassa on 0-0-tasapeli Chelseaa vastaan tammikuussa. Muuten tulossarake näyttää tappioita. Edellinen kohtaaminen oli Wolverhamptonia vastaan ja siitä tuli murskatappio, kun Wolves voitti 3-0. Liverpoolin manageri Jürgen Klopp sanoo kohdanneensa vastoinkäymisiä ennenkin ja luovivansa myös tämän myrskyn läpi.

”Mainzissa oli koko ajan vaikeaa ja Dortmundissa alussa ja lopussa. Ymmärrän jos ihmiset ajattelevat lähtöäni, mutta en aio lähteä. En voi lähteä”, Klopp painottaa lehdistölle.

”Minulla on liian paljon vastuita ja haluan selvittää tämän. Nyt on vaikeaa aikaa, enkä todellakaan nauti tästä, mutta näinä vaikeina aikoina täytyy näyttää, että tämä seura on erityinen ja tämä vaihe käydään läpi yhdessä. Kun tämä on takana, hyvät ajat koittavat jälleen”, manageri tsemppaa.

Liverpool on valahtanut Valioliigassa sijalle kymmenen. Maanantaina Merseysiden derbyssä Liverpool saa vastaansa pudotuspeliviivan alapuolella olevan Evertonin, joka vaihtoi tammikuussa manageria. Frank Lampard vaihtui Sean Dyceen ja heti seuraavaksi Everton voitti itsensä Arsenalin 1-0.

”Ehkä tämä vaikea aika on jo hieman liian pitkä. Tiesin, että kaudesta tulee vaikea. Jos meillä olisi viisi tai kuusi pistettä enemmän, kausi ei siltikään olisi vielä mahtava, mutta voisimme puhua Mestarien liigasta. Nyt olemme siitä jo niin kaukana, ettei edes lehdistö jaksa enää kysyä siitä mitään. Onneksi.”

Liverpool saattaa saada kuitenkin pientä valoa ja piristystä mustaan tunneliinsa, jos kolme kuukautta sivussa ollut Diogo Jota pääsee kentälle ottelussa Evertonia vastaan.

Roberto Firmino, Virgil van Dijk, Arthur Melo, Thiago, Luis Diaz ja Ibrahima Konate pysynevät sivussa.

Valioliiga: Liverpool – Everton Anfieldilla maanantaina kello 22.00