TILANNEHUONE

Latvialainen joukkue mukaan Mestikseen

12.08.2022 11:44

Latvialainen joukkue mukaan Mestikseen

Mestis laajenee Latviaan.©AOP

Jääkiekko

Jääkiekon Mestis laajenee ulkomaille. Latvian hallitseva mestari HK Zemgale liittyy alkavalla kaudella mukaan Suomen Mestis-sarjaan. Lisäksi Mestis tiedottaa käyvänsä keskusteluja muiden ulkomaalaisten seurojen osallistumisesta tulevaisuudessa sarjaan.

”Mestiksessä pelataan Suomen viihdyttävintä lätkää. On erittäin hienoa saada HK Zemgale mukaan Mestikseen tuomaan yhä lisää viihdyttävyyttä, kansainvälisyyttä ja huomioarvoa koko sarjalle”, Mestiksen operatiivinen johtaja Olli Aro sanoo tiedotteessa.

Mestis haluaa rakentaa sarjasta toisen suomalaisen jääkiekon ammattilaissarjan. Aron mukaan Mestiksessä on pitkään etsitty keinoja kasvattaa markkinan kokoa ja löytää keinoja kansainvälistymiseen, sekä vakaan ammatilaissarjan rakentamiseen.

”Mestiksen rooli osana suomalaista kiekkoyhteisöä on olla pelaajien kasvattaja ja suomalaisen kiekkoilun uudistusmielinen ja rohkea kehittäjä. Vaikka olemmekin tällä hetkellä se menestyvin kiekkomaa, suomalainen kiekkoilu ei kehity suljettujen ovien takana. Mestis haluaa rohkeasti kokeillen luoda uutta ja uudistaa jääkiekkoa. Päätöksessä kansainvälisemmästä ja avoimemmasta Mestiksestä on halu ja tarve kehittää niin Mestistä-sarjana, Mestis-seuroja, pelaajia kuin koko lajia”, Aro jatkaa haastattelussa.

Tuleva Mestis-kausi alkaa 22. syyskuuta ottelulla Ketterä – K-Espoo. 23. syyskuuta pelataan viiden ottelun ilta. Zemgale avaa Mestis-kautensa ottelulla Heinolan Peliittoja vastaan 30.9.