TILANNEHUONE

Lehkonen ja Rantanen Coloradon ratkaisijoina

20.02.2023 07:16

Lehkonen ja Rantanen Coloradon ratkaisijoina

Artturi Lehkonen teki tärkeän tasoitusmaalin.©AOP

NHL

Colorado Avalanche ja Edmonton Oilers pelasivat maalirikkaan ottelun sunnuntaina. Aluksi niskan päällä oli Oilers, mutta iimeisessä erässä Coloradon Artturi Lehkonen toi peli tasoihin ja jatkoajalla sen ratkaisi kotijoukkueelle Mikko Rantanen. Colorado voitti maalein 6-5(0-1,2-3,3-1,1-0).

Toisen erän edettyä kahdeksanteen minuuttiin ottelu oli Oilersille jo 3-0. Se johti Warren Foegelen kahdella ja Leon Draisaitlin yhdellä osumalla. Sitten Coloradolle onnistuvat kavennuksissa J.T. Compher 1-3-osumalla ja Valeri Nichushkin 2-3-maalilla. Jesse Puljujärvi syötti Oilersin seuraavan maalin. 4-2-maalin viimeisteli Tyson Barrie.

Kolmannessa erän ensimmäisellä minuutilla Avs-tähti Nathan MacKinnon teki 3-2-kavennuksen. Pian Mattias Janmark vei Oilersin taas kahden maalin johtoon. Colorado ei luovuttanut vaan Logan O’Connor kavensi 4-5:een ottelun puolivälin tuntumassa ja seuraavaksi Artturi Lehkonen laittoi pelin tasoihin 5-5 erän loppupuolella. Ottelu venyi jatkoajalle ja ratkaisevan osuman teki Mikko Rantanen vain 21 sekuntia ennen erän loppua. Rantasen maali oli pelaajan 36:s osumansa tällä kaudella. Colorado on taas kolmen voiton putkessa.