TILANNEHUONE

Lehkonen loisti Montrealissa – kunnes mursi sormensa

14.03.2023 07:55

Lehkonen loisti Montrealissa – kunnes mursi sormensa

Artturi Lehkonen teki kaksi maalia ja mursi sormensa ex-kotihallissaan.©AOP

NHL

Colorado Avalanche ja Canadiens pelasivat maalirikkaan ottelun Montrealissa maanantaina. Artturi Lehkonen teki kovaa jälkeä ja Colorado voitti maalein 8-4 (4-1,2-1,2-2).

Lehkonen muistutti montrealilaisia siitä mitä he viime kaudella treidasivat Coloradoon. Lehkonen aloitti ottelun maalinteon ennen kun kolme minuuttia oli pelattu. Erässä onnistuivat myös Bowen Byram ja Matt Nieto.

Lehkonen iski Coloradon 4-0-johtoon ylivoimalla vielä erän loppupuolella. Osumassa auttoi Mikko Rantanen. Se oli Lehkosen kauden 20:s ja uran 100:s osuma.

Toisen erän alussa Rantanen vei ottelun jo 5-1:een ja J.T. Compher iski päälle 6-1-numerot Lehkosen syötöstä. Lisäksi Coloradolle onnistuvat ottelussa myös Nathan MacKinnon 7-2 ja Valeri Nichushkin ylivoimalla 8-2.

Rantasen työnäyte näkyy tästä.

Toisen erän loppupuolella Lehkonen luisteli kuitenkin pukukoppiin, eikä hän jatkanut enää peliä. Häneltä murtui sormi ja se vaatii leikkaushoitoa. Paluuaikataulu on vielä auki.

Lehky oli pidetty pelaaja Montrealissa. Siitä osoituksena hän sai yllättäen yleisöltä kovaääniset ja lämpimät suosionosoitukset entisessä kotihallissaan tehdessään maalinsa. Lehkonen valittiin myös illan ykköstähdeksi tehoillaan 2+1.

Montrealin maaleista vastasivat Josh Anderson 1-4, Denis Gurianov 2-6, Jesse Ylönen kavensi kauden kolmannella maalillaan ottelun 3-7:ään. Osuma oli Ylösen kauden kolmas. Lisäksi Mike Matheson kavensi 4-7:ään.