TILANNEHUONE

Mäenalanen palaa NHL-jäille – Granlund Luganoon

20.07.2022 05:45

Mäenalanen palaa NHL-jäille – Granlund Luganoon

Saku Mäenalasen ura jatkuu Winnipegin paidassa.©AOP

NHL

Viime kaudella Oulun Kärpissä Liigaa pelannut Saku Mäenalanen, 28, on tehnyt vuoden kestävän ja 750 000 dollarin arvoisen sopimuksen NHL:n Winnipeg Jetsin kanssa.

Hyökkääjän tehot Kärpissä olivat viime kaudella 13+28. Kahtena edellisenä kautena Mäenalanen pelasi KHL:ää Jokereissa yhteensä 64 ottelua tehoilla 9+12.

Mäenalanen debytoi NHL:ssä kaudella 2018-19 Carolina Hurricanesin paidassa. Saldoksi tuli 28 ottelua tehoilla 4+4. Hän pelasi samalla kaudella myös AHL:ää Charlotte Checkersissä 31 ottelua pistein 7+7.

Mäenalanen oli mukana Leijonissa voittamassa olympia- ja MM-kultaa tänä keväänä.

 

Granlund jatkaa uraansa Luganossa

Edelliset kaksi kautta KHL:n Salavat Julajev Ufassa hyökännyt Markus Granlund, 29, on tehnyt kaksivuotisen sopimuksen Sveitsin liigan HC Luganon kanssa. Granlund tekee seuraa joukkueessa puolustaja Oliwer Kaskelle ja maalivahti Mikko Koskiselle.

Ennen KHL-pestiä Granlund pelasi seitsemän kautta NHL:ää ja AHL:ää. Hän oli Calgary Flamesin toisen kierroksen varaus vuoden 2011 varaustilaisuudessa. Hän myös pelasi Flamesissa kahtena kautena. Lisäksi hän edusti Vancouver Canuksia ja Edmonton Oilersia.

 

Säteri myös Sveitsiin

Lyhyen stintin NHL:n Arizona Coyotesin maalille keväällä tehnyt maalivahti Harri Säteri, 32, torjuu kiekkoja ensi kaudella sveitsiläisen EHC Biel-Biennen maalilla.

Säteri pelasi aiemmin KHL:ää  kolme kautta Novosibirskissä, mutta Ukrainan sota päätti pestin. Säteri on pelannut KHL:ää myös Podolsk Vityazin maalilla.

Säteri torjui Leijonien maalilla olympiakultaa Pekingissä helmikuussa.

Antti Törmäsen luotsaaman Biel-Binnenin paidassa pelaa myös Toni Rajala ja Jere Sallinen.