TILANNEHUONE

Meksikossa tulee kiihkeä kisa – ”Hässäkkää heti alussa”

28.10.2022 14:47

Meksikossa tulee kiihkeä kisa – ”Hässäkkää heti alussa”

Max Verstappen, Antonio Perez (Sergion isä) ja Sergio Perez.©AOP

Formula 1

Meksikon GP aloitti tämän vuoden F1-kisaviikonlopun ilmoittamalla, että se jatkaa F1-kisakalenterissa ainakin kauteen 2025. Meksikon GP on haasteellinen ajettava. F1-asiantuntija Erkki Mustakari muistuttaa, että erityisesti ensimmäiset mutkat ovat kimurantit.

”Tällä radalla hässäkkä alkaa taas heti alussa. Radalla on heti ensimmäisenä pari viheliäistä mutkaa koetin kivenä. Niissä tulee usein sähläystä ja osumaa, se on jo useasti todistettu. Kaikkein kolariherkin lähtöpaikka on varmaankin jossain keksikastissa. Jos edessä tapahtuu jotain, on vaikeaa selvitä kolhuitta”, Mustakari näkee.

”Reilun neljän kilsan pituisella radalla on DRS-zoneja, joissa odotetaan ohituksia. Täällä on nähty suolaisia ja vauhdikkaita kilpailuja useasti. Yksi sellainen on Sebastian Vettelin ja Max Verstappenin vuoden 2016 käymä kiihkeä kisa. Herroista ei kumpikaan ollut lopulta edes podiumilla. Voiton silloin vei Lewis Hamilton.”

Verstappen ajoi Red Bullillaan voittoon viime kaudella.

”Verstappen on taas voittajasuosikki. Red Bullin pakettia on vaikeaa voittaa tällä hetkellä. Jotain teknistä häikkää tai kunnon ajovirhettä pitää tulla, jotta hollantilaisesta pääsee ohi. Mersulta voi odottaa yllätystä.”

Valtteri Bottas oli viime kaudella paalupaikalla Meksikossa. Verstappen ohitti hänet ensimmäisessä mutkassa ja toisessa Daniel Ricciardo kolahti häneen.

”Ei mennyt hyvin Bottaksella viime kaudella. Viime kisoissakaan onnea ei ole ollut, eikä paljon muutkaan. Jenkeissä kisa keskeytyi oman ajovirheen vuoksi kovassa tuulessa hiekalle. Päivitysosia on kuitenkin tullut ja kisavauhti on Alfa Romeolla ollut piirun parempaa. Bottas sanoo aina ennen jokaista kisaa, että pisteitä jahdataan. Niitä voi Meksikossa tulla vain jos pysyy radalla, ei osu muihin ja auto kestää. Kaikki nuo ovat Bottaksen haasteita tässä kisassa.”

F1: Meksikon GP ajetaan sunnuntaina 30.10. kello 22.