TILANNEHUONE

Montrealin Joel Armialla kahden maalin ilta

08.01.2023 08:03

Montrealin Joel Armialla kahden maalin ilta

Joel Armian maila puhuu taas.©AOP

NHL

Joel Armia osui kahdesti Montreal Canadiensin voittaessa St. Louis Bluesin kotijäällään maalein 5-4.

Montreal sai voitollaan poikki peräti seitsemän ottelun tappioputkensa. Armia osui toisen erän toisella peliminuutilla. Hän tasoitti ottelun 1-1:een Jake Evansin ja Evgenii Dadonovin avustuksella. Toisen kerran sama kolmikko taituroi kolmannessa erässä tärkeän 4-4-tasoituksen. Seitsemännen peliminuutin kohdalla tullut maali oli Armialle kauden kolmas.

Ottelun ratkaisi Montrealille Josh Anderson kolmannen erän puolivälin tuntumassa. Montrealilta osuivat myös Kirby Dach ylivoimalla ja Cole Caufield kolmannen erän ensimmäisellä minuutilla. Armia nimettiin ykköstähdeksi. Hän pelasi ottelussa yli 17 minuuttia.

Bluesin maalintekijät olivat Alexey Toropchenko, Nikita Alexandrov, jolle osuma oli ensimmäinen NHL:ssä, Brandon Saad ja Pavel Buchnevich.

Armian 26 ottelun maaliton putki puhutti paljon Montrealissa. Nyt hän on tehnyt kolme maalia kahdessa peräkkäisessä otteluissa. Päävalmentaja Martin St. Louis sanoi keskustelleensa useaan otteeseen suomalaispelaajansa kanssa kuivan kauden aikana.

”Keskustelut auttavat vain tietyn määrän. Hänen täytyi pohtia ja saada itsensä ulos siitä tilasta. Olen iloinen hänen puolestaan”, St. Louis totesi lehdistölle.

Armian siisti ensimmäinen maali tästä ja toinen, riparista tehty osuma tästä.