Murto kolmas Timanttiliigan kisassa Sveitsissä

26.08.2022 22:54

Wilma Murto oli Lausannen kisan kolmas.©AOP

Yleisurheilu

Tuore Euroopan mestari Wilma Murto oli perjantaina mukana Lausannen Timanttiliigan seiväskisassa. Murto ylitti 435 ensimmäisellä, 450 toisella, 460 ensimmäisellä ja pudotti yritykset 470:stä. Tulokseksi jäi 460, joka riitti kolmanteen sijaan. Kilpailun voitti Slovenian Tina Sutej ylittämällä 470. Pyörivä tuuli kiusasi kisaa.

”Oli vielä aika paljon väsymystä mukana. Luulisin, että kaksi viikkoa sitten olisin ollut tyytyväinen tähän tulokseen ja kolmanteen sijaan Timanttiliigassa, mutta nyt odotan itseltäni enemmän”, Murto kommentoi C Morella.

Miesten keihäässä Lassi Etelätalo oli viides heitettyään 80,17 ja Toni Keränen seitsemäs tuloksella 75,22. Keihäskisan voitti Intian Neeraj Chopra huippuheitollaan 89,08. Intialaisen kauden paras ja ennätys on Tukholmassa kesäkuussa heitetty 89,94.

Perjantain kisassa heitti toiseksi  Tshekin Jakub Vadlejch 85,88 kantaneella heitollaan ja kolmanneksi ylsi Yhdysvaltojen Curtis Thompson 83,72 metrisellään.

Kolmiloikkaaja Kristiina Mäkelä hyppäsi parhaimmillaan 13,99 ja sillä hän oli kisan seitsemäs. Mäkelä hyppäsi tuloksen toisella yrittämällään.