Naisleijonille tyylipuhdas voitto Saksasta

11.11.2022 18:43

Emilia Kyrkkö torjui nollan Saksaa vastaan.©AOP

Naisleijonat

Jääkiekon Naisleijonat jatkoi hyvin sujunutta koti-EHT-turnausta perjantaina ottelulla Saksaa vastaan. Suomen voittoputki venyi kolmeen, sillä ottelutulos oli tyylipuhdas 4-0 Suomelle.

Suomi aloitti maalinteon vain kahden minuutin pelin jälkeen. Ensimmäisen osuman ohjasi Saksan maaliin Jenna Kaila. Toisen erän viidennellä minuutilla Emilia Vesa vei Suomen kahden maalin johtoon ja hetken päästä konkarileijona Jenni Hiirikoski iski luvut jo 3-0:aan. Saksa vaihtoi maalivahtia toisen erän lopulla ja Lilly Uhrmann vaihtui Felicity Lubyyn.

Vahdin vaihto ei auttanut, sillä Suomi onnistui kolmannessa erässä ylivoimalla. Osumasta vastasi Viivi Vainikka.

Suomen maalia vahti ottelussa Emilia Kyrkkö. Tehtävä ei ollut raastava. Kyrkkö torjui nollan kopattuaan kiinni kaikki kuusi torjuntaa tarvinnutta kiekkoa. Saksalaisvahdit olivat kiireisempiä. He torjuivat yhteensä 23+26 kertaa.

Suomi kohtaa turnauksessa vielä Tshekin lauantaina.