TILANNEHUONE

Naisten viidenkympin voitto Norjaan

12.03.2023 13:48

Naisten viidenkympin voitto Norjaan

Ragnhild Haga voitti Kollenin viiskymmpisen.©AOP

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupin ensimmäisen naisten 50 kilometrin vapaan matkan voittoon hiihti  Holmenkollenilla Norjan Ragnhild Haga, 32. Hän varmisti voiton rajulla vedolla loppukirissä. Hagan tuli maaliin ajalla 2.13.36,1 ja se on hänelle ensimmäinen maailmancupissa. Hän on osallistunut maailmancupiin kaudella vain kolmasti.

Norja otti kaksoisvoiton, sillä toiseksi vetäisi maaliviivalla Astrid Slind, joka jäi voittajalle vain +0,3 sekuntia. Kolmossija meni Yhdysvaltojen kokeneelle Jessie Digginsille, joka jäi +0,5 sekuntia voittajalle.

Kisan paras suomalainen oli Kerttu Niskanen kahdeksannella sijallaan. Hän jäi kärjelle +1.31,0. Bonuspisteväliajoissa Niskanen oli kakkosena kolmesti, kerran neljäs ja kahdesti yhdeksäs. Niskanen johtaa distanssicupia seitsemän pisteen erolla Digginsiin.  Normaalimatkojen cup on vielä Niskasen hyppysissä. Maailmancupissa Niskanen on kolmantena.

Eveliina Piippo hiihti uransa parhaan ja hän oli maaliviivalla kymmenentenä +2.14,1 jääneenä. Piippo pysyi kärkiryhmän mukana aina toiseksi viimeiselle kierrokselle asti. Viimeisellä kierroksella Niskanen ohitti hänet.

”Mielenkiintoinen kisa. 45 kilsaa oli ihan mukavaa. Aavistelin, että väsymys on erilainen, mutta erikoinen olo on tällä hetkellä”, Piippo totesi Viaplayn haastattelussa.

Emmi Lämsä oli maalissa 22:s ja hän jäi kärjell +6.55,9. Rebecca Immonen oli 31:s ja Vilma Ryytty 32:s.