TILANNEHUONE

Nuoret Leijonat mittaa seuraavaksi Slovakian

14.08.2022 13:28

Nuoret Leijonat mittaa seuraavaksi Slovakian

Roby Järventie onnistui maalinteossa Tshekkiä vastaan.©AOP

U20MM

Nuorten Leijonien sunnuntain vastus jääkiekon MM-jäällä on Slovakia. Vastustajalta puuttuu kirkkain terä, sillä muun muassa Montrealin tekemä NHL-ykkösvaraus Juraj Slafkovsky puuttuu ryhmästä. Kolmesta ottelustaan Slovakia on voittanut yhden. MM-tilillä on myös murskatappio Kanadalle maalein 11-1. Suomi-ottelu on Slovakian lohkovaiheen viimeinen.

Suomi pelaa nyt kolmannen ottelunsa. Tämän jälkeen vastassa on Kanada tiistaina. Tähän mennessä Suomi on voittanut Latvian 6-1, mutta Tshekki oli suolaisempi vastus ja voittaja ratkaistiin rankkareilla. Suomi voitti lopulta 4-3. Tshekki-ottelun ensimmäisessä erässä maalin tehnyt Roby Järventie odottaa sunnuntain ottelussa saman tyyppistä kiekkoa, kuin ottelussa Tshekkiä vastaan.

”Slovakia tulee varmasti kovaa päälle. Sillä ei ehkä ole ihan parhaita yksilöitä, mutta joukkueena he tekevät kovaa töitä. Meidän pitää vastata siihen samanlaisella työmäärällä”, Järventie sanoo liiton haastattelussa.

”Slovakia on aika samanlainen vastustaja kuin Tshekki. Tshekillä tosin on muutamia hyviä yksilöitä, jotka pystyvät ratkomaan pelejä, jos heille antaa siihen aikaa”, Järventie analysoi.

U20 MM-kisat: Suomi – Slovakia 14.8. kello 21.oo