TILANNEHUONE

Ojala uran parhaaseen kävelyssä – Neuvonen kymmenes

16.08.2022 12:37

Ojala uran parhaaseen kävelyssä – Neuvonen kymmenes

Miguel Angel Lopez voitti Euroopan mestaruuden.©AOP

Yleisurheilu

Kävelijät starttasivat Münchenin aamussa 35 kilometrin matkoille. Poikkeuksellisesti miehet ja naiset ottivat yhteisstartin.

Miehissä Aleksi Ojala käveli alkumatkan kärkijoukossa, mutta nesteiden imeytymisessä tuli matkan edetessä ongelmaa ja suomalainen putosi ryhmästä. Hän jatkoi kuitenkin matkaa ja olo selvästi parani hetkeksi matkan taittuessa. Eugenen jäljiltä tullut reisivamma vaivasi loppumatkalla. Maaliviivalla Ojala oli kuitenkin 11:s ajalla 2.39,06. Hän jäi voittajalle 12 minuuttia. Tulos oli kuitenkin uran paras arvokisasuoritus.

”Viimesen vitosen aikana kramppaili, mutta maaliin päästiin ja pitää olla tyytyväinen. Neste tuli ulos ja siihen piti reagoida. Ei ollut minun päivä. Tämä oli päivän kunto. Uran paras arvokisasuoritus oli tämän päivän tulos”, Ojala hymähti Ylen haastattelussa.

Ennakkosuosikkeihin lukeutunut Ruotsin Perseus Karlström koki kovia ja oksenteli matkalla. Hänkin sinnitteli eteenpäin. Lopulta kolminkertainen MM-mitalisti joutui keskeyttämään kilpailun.

EM-kultaa miesten kävelyssä voitti Miguel Angel Lopez, joka johti lähes alusta asti ja ehti matkan aikana jopa halaamaan huoltajaa. Hän oli maaliviivalla ajalla 2.26,47. Toiseksi käveli vasta koronasta toipunut Saksan Christopher Linke omalla ennätysajallaan 2.29,30. Kolmas oli Italian Matteo Giupponi myös omalla ennätysajallaan 2.30,34.

***

Naisten kävelyssä Elisa Neuvonen teki tasaisen varmaa työtä ja omaan tahtiin. Hän käveli tovin ennätysvauhdissaan, mutta oli maalissa kymmenes ajalla 2.59.00. Hän jäi voittajalle yli 12 minuuttia. MM-Oregonissa Neuvonen teki kuukausi sitten uuden SE:n 2.57.42.

”Rankempi kuin edellinen reissu. Loppua kohti sain sijoituksia napsittua, mutta vauhti ei kiristynyt. Lihakset olivat lopussa väsyneet. Pistesija olisi ollut mahdollinen”, Neuvonen kommentoi Ylellä.

Naisten matkan mestariksi käveli ennakkosuosikki Kreikan Antigoni Ntrismpioti ajalla 2.47,00. Arvokisamitali on hänelle ensimmäinen. Ntrismpioti oli neljäs Eugenen MM-kisoissa ja kahdeksas Tokion olympialaisissa. Toiseksi tuli Espanjan Raquel Gonzalez hän jäi voittajalle +2,11. Kolmanneksi tuli Unkarin Viktoria Madarasz omalla ennätysajallaan 2.49,58 ja voittajalle +2.59 jääneenä.