TILANNEHUONE

Oma idoli motivoi Duplantisin uuteen ennätykseen

26.02.2023 13:11

Oma idoli motivoi Duplantisin uuteen ennätykseen

Ja kohti seuraavaa ennätystä. Duplantis ylitti 622 lauantaina.©AOP

Yleisurheilu

Ruotsin seiväshyppylahjakkuus Armand Duplantis, 26, ylitti maailmanennätyskorkeuden 622 lauantaina Ranskassa käydyssä kilpailussa. Duplantis paransi omaa ennätystään sentillä ja ME:n rikkominen oli hänen urallaan jo kuudes. Kuuden metrin rajan hän on ylittänyt kuitenkin jo 60 kertaa urallaan.

”Kun energiat ovat korkealla ja tietää ennätyksen tulevan, se tuntuu lähes levitaatiolta. Minusta tuntui, ettei kehoni edes koskettanut lopulta maata”, Duplantis hehkutti lehdistölle.

Duplantis onnistui toisen seiväslegendan Renaud Lavillenien järjästämässä kilpailussa kotipaikkakunnallaan Clermont-Ferrandissa.

”Tässä oli jotain erityistä juuri nyt, ja mielestäni se johtuu siitä, että Renaud merkitsee minulle niin paljon. Hän on merkinnyt minulle paljon ihan urani alusta lähtien. Hän on ollut suurin innoittajani ja suurin idolini”, Duplantis kertoi.

”Hän todella motivoi minua ja sai minut uskomaan, että voisin taas rikkoa maailmanennätyksen. Jotta voisin rikkoa maailmanennätyksen täällä hänen kotikaupungissaan, hänen kilpailussaan.”

”Jokainen ennätys tuntuu tuovan jotain uutta ulos minusta. Ensimmäinen ennätys oli ehkä hulluin, mutta tämä on toiseksi erityisin juuri nyt. Tuntuu uskomattomalta.”

Mikä riemu! 😁Lavillenie oli ensimmäinen ME-onnittelija….