TILANNEHUONE

Onnistuuko Everton Lontoossa? – ”Tästä on puhuttu”

18.03.2023 14:44

Onnistuuko Everton Lontoossa? – ”Tästä on puhuttu”

Everton onnistui Brentfordia vastaan.©AOP

Valioliiga

Everton haastaa lauantaina Stamford Bridgella Chelsean. Everton voitti viimeisen ottelunsa, kun Brentford kaatui yllättäen kotikentällä 1-0. Nyt Sean Dychen ryhmä yrittää yllätystä vieraissa. Everton ei ole juuri kyennyt vierasvoittoihin.  Managerin mielestä asian ratkaisee korvien väli.

”Ehkä joitain tiettyjä taktisia juttuja pitää muuttaa pelistä toiseen, mutta yleisesti mentaalipuoli on se jättimäinen juttu vierasesiintymisissä. Pitää olla tietty kehon kieli, into, sekä halu mennä ja näyttää. Ja voittaa peli”, Dyche muotoili lehdistölle.

”Olen puhunut tästä paljon pelaajille. Tie voittoon täytyy löytää ja me yritämme löytää sen aina oikean henkisen tilan kautta.”

Everton on Valioliigassa 15:s. Chelsea pitää sijaa 10. Heikkoa kautta pelaava Chelsea on kuitenkin voittanut kaksi viimeistä otteluaan. Ensin kaatui Leeds 1-0 ja sitten Leicester 3-1. Chelsealla on taas käytettävissä joukkueessa rikkonaista kautta pelaava Reece James. Evertonilta on ollut sivussa reisivammainen Dominic Calvert-Lewin.

”Chelsealla on erittäin hyviä ja vahvoja pelaajia. Tämä on jälleen yksi rankka vieraskoitos, kuten tietysti kaikki Valioliigan pelit aina ovat. Kotona tai ei, valmiina pitää olla.”

The Bridgen mökässäkin Dyche toivoo pelaajiltaan keskittymiskykyä.

”Toistan sitä jatkuvasti. Kaikki häly pitää jättää pois mielestä. Kyse on sen kohtaamisesta, mitä eteen tulee.”

Everton viimeksi voittanut Chelsean Lontoossa vuonna 1994.

”Ei ole helppoa mennä sinne, mutta tarvitsemme tiettyä kanttia, että pystymme pelaamaan tavalla, jolla voitamme ottelun.”

Valioliiga: Chelsea – Everton lauantaina kello 19.30.