Pärmäkoski neljäs ja Niskanen viides stressaavassa kisassa

04.12.2022 16:51

Krista Pärmäkoski oli paras suomalainen sunnuntaina.©AOP

Maastohiihto

Krista Pärmäkoski jäi piirun palintopallipaikasta Lillehammerin naisten kahdekympin perinteisen yhteislähtökisassa sunnuntaina. Pärmäkoski oli kisan neljäs ja eroa kärkeen tuli +2,9 sekuntia. Kerttu Niskanen oli kisan viides ja hän jäi kärjelle +3,5 sekuntia.

Kilpailun voittoon hiihti lopulta Ruotsin Frida Karlsson, toinen oli vahvan loppukirin vetänyt Norjan Tiril Udnes Weng ja Ruotsin Ebba Andersson oli kolmas. Saksan Katharina Henning taisteli myös vahvasti palkintopallipaikasta, mutta kompuroi ylämäessä ja putosi sitä myöten sijalle seitsemän.

”Oli aika stressaava kisa. Yhtäkkiä saattoi tippua 10-15 sijaa alaspäin, jos joku astui esimerkiksi sukselle tai sauvalle. Välikiri toi varmaan vähän happoa kroppaan, mutta aika hyvin palautui laskuissa. Kovaa hiihdettiin ja kärjessä yritettiin tehdä eroa, mutta pitkänkin takamatkan päästä laskettiin kiinni. Lopussa olin pelipaikoilla, mutta ei vaan kropasta irronnut tuon enempää”, Pärmäkoski kertasi liiton haastattelussa.

Anne Kyllönen oli kisan 18:s, Katri Lylynperän 22:s, Hilla Niemelä 37:s ja Evelina Piippo 41:s.