TILANNEHUONE

Patrik Laineelle jättisoppari Columbukseen

23.07.2022 05:01

Patrik Laineelle jättisoppari Columbukseen

Patrik Laineen sopimusasiat selvisivät vihdoin.©AOP

NHL

NHL:n suomalaistähti Patrik Laine, 24, sai vihdoin sopimusneuvottelunsa käytyä. Hyökkääjä teki Columbus Blue Jacketsin kanssa neljän vuoden ja 34,80 miljoonan dollarin arvoisen sopimuksen.

Laine oli Winnipeg Jetsin ensimmäisen kierroksen toinen varaus vuoden 2016 varaustilaisuudessa. Hän pelasi Winnipegissä neljä kautta ja siirtyi sitten Columbukseen. Tähän mennessä hänen toinen NHL-kautensa 2017-18 on tehokkain. Laine teki silloin 82 runkosarjan ottelussa tehot 44+26. Viime kaudella tehoja kertyi Columbuksessa 56 ottelussa 26+30.

”Laineen jatkosopimus oli kesän ykkösasioita. Hän on erityinen pelaaja, yksi parhaita maalintekijöitä NHL:ssä ja hän on sopinut joukkueeseemme erittäin hyvin alusta asti. Hän on iso osa, kun rakennamme joukkuetta ja olemme erittäin iloisia, että hän jatkaa Blue Jacketsissä tulevaisuudessakin”, GM Jarmo Kekäläinen sanoo seuran haastattelussa.

Laine ei ole Columbuksen ainoa tähtipelaaja. Seura hankki Calgary Flamesista hyökkääjä Johnny Gaudreaun reilu viikko sitten. Gaudreaun sopimus kestää kauden 2029 loppuun ja on arvoltaan 9,75 miljoonaa kaudelta. Seuran tiedotustilaiuudessa Gaudreau iloitsi erityisesti siitä, että pääsee pelaamaan Laineen kanssa.