TILANNEHUONE

Pilaako Saksa Englannin historialliset EM-juhlat?

31.07.2022 12:53

Pilaako Saksa Englannin historialliset EM-juhlat?

Englannin Beth Mead johtaa EM-kisojen maalipörssiä kuudella osumallaan. @ AOP

Englannilla on mahdollisuus kirjoittaa englantilaista jalkapallohistoriaa, kun se kohtaa loppuunmyydyllä Wembleylla Saksan EM-loppuottelussa sunnuntaina. Ottelu alkaa Suomen aikaa kello 19.

Englanti ei ole koskaan voittanut vielä naisten arvokisoja – ja miestenkin edellisestä arvokisavoitosta on kulunut piinaavan pitkät 46 vuotta.Englannin edellinen arvokisavoitto tuli juuri Saksaa vastaan pelatussa MM-loppuottelussa Wembleylla. Ottelu pelattiin silloin heinäkuun viimeisenä viikonloppuna, lauantaina 30. heinäkuuta.

Englanti lähti EM-kisoihin ennakkosuosikkina yhdessä Espanjan kanssa. Maailman parhaan naispelaajan, Alexia Putellasin, loukkaantuminen romutti kuitenkin Espanjan EM-toiveet.

Uusi uhka tuli tutusta osoitteesta – Saksasta.

Saksa on hallinnut naisjalkapalloa ja voittanut Euroopan mestaruuden peräti kahdeksan kertaa. Näihin kisoihin se lähti haastajana, mutta Martina Voss-Tecklenburgin korkeaan ja aggressiivisen prässiin perustava pelitapa on ollut myrkkyä EM-kisoissa.

Myös Englannin kannalta avainkysymys on juuri se, miten se pystyy purkamaan Saksan korkean prässin. Ennusmerkit ja varsinkin Ruotsi-ottelun vaikeudet viittaavat siihen, ettei se ainakaan kovin helposti onnistu. Siksi Saksa on jopa hienoinen suosikki illan trillerissä, vaikka valtaosa asiantuntijoista ja kansainvälisistä vedonlyöntitoimistoista pitääkin Englantia suosikkina.

Esimerkiksi LeoVegasilla ja Expektillä Englannin kerroin ottelun voittajaksi normaaliajan puitteissa on 2.35 ja Saksan 3.25.