TILANNEHUONE

Poikonen hiihti sprintin välierässä – Kläbo voittoon

18.03.2023 16:04

Poikonen hiihti sprintin välierässä – Kläbo voittoon

Johannes Hösflot Kläbo oli sprintin maaliviivalla ensimmäisenä.©AOP

Maastohiihto

Suomalaisnaisten urakka Ruotsin Falunin maailmancupin vapaan sprinteissä päättyi alkueriin. Kerttu Niskanen oli alkuerässä viides ja Jasmin Kähärä neljäs. Voittoon kisassa hiihti Norjan Kristine Stavås Skistad, joka vetäisi loppusuoralla ohi toiseksi tulleesta Ruotsin Jonna Sundlingista vain +0,3 sekunnin erolla. Kolmossijan otti Ruotsin Maja Dahlqvist. Hän jäi voittajalle +5,0.

Lopputuloksissa Kähärä oli 16:s ja Niskanen 21:s.

Miesten puolella Verneri Poikonen hiihti ensimmäistä kertaa urallaan maailmancupin kisan sprintin välieriin. Paikka varmistui aikavertailun kautta ja oli suomalaismiesten ensimmäinen välieräpaikka tällä kaudella. Välierän loppukiri oli Poikoselle liikaa ja hän oli eränsä kuudes, eikä finaalipaikka siten auennut. Hän oli lopputuloksissa 12:s. Niilo Moilanen oli alkuerässään viides, eikä edennyt jatkoon. Hän oli tuloslistan 25:s ja Verneri Suhonen oli 30:s.

Miesten finaalin voittoon hiihti jälleen Norjan Johannes Hösflot Kläbo. Toisena maaliviivalle tuli maanmies Erik Valnes +0,73 jääneenä ja kolmanneksi Italian Federico Pellegrino +1,18 perässä.