Qatar teki maalin, mutta Senegal vei pisteet

25.11.2022 17:03

Senegalin Famara Diedhiou onnistui maalinteossa perjantaina.

Jalkapallon MM2022

Senegalilla oli perjantaina edessään isäntämaa Qatar, joka hävisi avausottelunsa 0-2 Ecuadorille. Senegal lähti keräämään ottelusta pisteitä, olihan sekin hävinnyt 0-2 Hollannille ensimmäisessä ottelussaan. Qatar tsemppasi ja teki maalinkin, mutta myös Senegal oli sille liikaa. Ottelu päättyi Senegalille 3-1 (1-0).

Qatar pelasi nyt rohkeammin ja paremmalla asenteella kuin MM-avauksessaan. Alussa vaaranpaikat olivat silti vähissä. Qatarin maaliodottama oli 0,03 ensimmäisellä puoliajalla. Senegalin maaliodottama oli 0,35.

Qatar nousi muutaman kerran nätisti Senegalin maalia kohti, mutta suurempaa uhkaa sitä ei ollut. Senegal onnistui rakentelussaan paremmin ja meni ottelussa 1-0-johtoon sen 41. minuutilla. Maalista vastasi Boulaye Dia lähilaukauksella.

Toisen puoliajan Senegal aloitti terävästi. Famara Diedhiou vei Senegalin 2-0-johtoon kolmen minuutin pelin jälkeen. Qatar sai puolestaan todellisen huippupaikan suoraan maalin edessä 67. minuutilla, mutta Senegalin Edouard Mendy torjui mahtavasti Almoez Alin vedon. Qatar pääsi juhlimaan kisojen ensimmäistä maaliaan vasta, kun vaihdosta sisään tullut Mohammed Muntari iski puskumaalin tarkasta keskityksestä 78. minuutilla. Joukkueen riemu oli rajaton.

Senegal onnistui kolmannessa maalissaan 84. minuutilla. Diedhioun tilalle vaihdosta tullut Bamba Dieng käytti tilaisuutensa maalin edessä ja iski pallon sisään.