Ranskan supertähdet lähettivät Puolan kotiin

04.12.2022 18:59

Olivier Giroud teki upean maalin Puola-ottelussa.

Jalkapallon MM2022

Robert Lewandowskin rankkari ei auttanut, vaan Oliver Giroud ja Kylian Mbappe tuhosivat maaleillaan Puolan MM-jatkon. Ranska voitti Puolan neljännesvälieräottelussa maalein 3-1(1-0) ja eteni puolivälieriin. Niissä vastaan tulee Englanti tai Senegal.

Ottelu eteni alusta asti käsikirjoituksen mukaan. Ranska hyökkäsi ja Puola puolusti. Puolan korkea prässi oli Ranskalle aluksi hieman haasteellinen.

Ensimmäisen kerran Ranska pääsi loistavalle maalipaikalle 30. minuutin kohdalla, mutta Giroud veti pallon piirun ohi maalin.

44. minuutilla Giroud sai pallon jalkaansa Mbappen syötöstä ja nyt hän ei enää erehtynyt. Maali vei Giroud’n samalla Ranskan maajoukkueen maalipörssin kärkeen. Hän jätti taakseen itsensä Thierry Henryn. Maali on Giroud’n 52:s.

Myös Puolalla oli muutama vahva paikka ensimmäisellä puoliajalla, mutta onnea ei. Robert Lewandowski veti vaparin suoraan muuriin ja Piotr Zielinski löysi itselleen kerran tilaa boksista, mutta Hugo Lloris oli maalillaan ajantasalla.

Toisella puoliajalla pallo pysyi Ranskan hallinnassa. Puola sai rakenneltua vain muutaman paikan.

74. minuutilla Mbappe teki turnauksen neljännen maalinsa upealla laukauksella boksin rajalta. Syötön Ranskan 2-0-maaliin antoi Ousmane Dembele.

Mbappe juhli vielä toistakin maalia. Hän onnistui jatkoajalla vaihdosta tulleen Marcus Thuramin syötöstä vetämään pallon Puolan maalin ylänurkkaan. Mbappe johtaa nyt turnauksen maalipörssiä viidellä osumallaan.

Ottelun lopulla ajassa 90+5 Puola pääsi kaventamaan rangaistuspotkulla. Lewandowski iski pallon suoraan maalivahti Llorisille. Ranskan pelaajat karkasivat boksin viivalta kuitenkin liian aikaisin, joten tilanteesta vihellettiin uusintapotku. Sen Lewandowski iski varmasti sisään. Osuma oli puolalaisen uran toinen MM-maali.

Pallonhallinta meni Ranskalle 55 prosenttisesti. Ranska teki kahdeksan laukausta kohti maalia ja Puola vain kaksi.