Rantasen urotyöt eivät riittäneet Jetsiä vastaan

20.10.2022 07:15

Kuva kertoo mitä tapahtui. Mikko Rantasen maila puhui kahdesti Jets-ottelussa.©AOP

Winnipeg Jetsin onnistumiset olivat lopulta liikaa Colorado Avalanchelle keskiviikkona Denverissä. Jets voitti keskiviikon ottelun jatkoajalla maalein 4-3. Winnipeg on nyt voittanut kauden kolmesta ottelustaan kaksi. Avalanche on hävinnyt neljästä kaksi.

Jets meni heti ottelun ensimmäisessä erässä 2-0-johtoon Sam Gagnerin ylivoimamaalilla ja Neal Pionkin osumalla. Toisessa erässä Mikko Rantanen huhki tosissaan ja nosti Avalancen peliin mukaan. Tapahtumarikkaassa erässä Rantanen kavensi numerot heti erän alkuun  2-1:een Nathan MacKinnonin ja Devon Toewsin syötöistä. Sitten Jets taituroi 3-1-johdon Cole Perfettin maalilla. Seuraavat pari minuutti Avs loisti. Rantanen iski kauden kolmannen maalinsa Bowen Byramin ja Valeri Nitšuškinin avustamana. Kahden minuutin päästä Nitšuškin tasoitti pelin 3-3:een Rantasen ja Caler Makarin syötöistä ylivoimalla.

Kolmas erä oli maaliton, joten ottelu ratkaistiin jatkoerässä. Siinä onnistui Jetsin puolustaja Pionk illan toisella osumallaan ja vain puolessa minuutissa.

Avalanchen maalilla Alexandar Georgiev teki 24 torjuntaa ja Jetsin Connor Hellebuyck pysäytti 30 kiekkoa. Yksi niistä oli Artturi Lehkosen upea veto. Lehkonen jäi ottelussa kuitenkin tehopisteittä. Avalanche joutuu pelaamaan seuraavat 12 viikkoa ilman kapteeniaan Gabriel Landeskogia, joka on sivussa ainakin 12 viikkoa polvileikkauksen jäljiltä.

”He olivat nopeampia irtokiekoissa ja voittivat kaksintaisteluita. Mielestäni me emme aluksi liikkuneet jäällä niin kuin osaamme ja kuten teimme sitten toisessa ja kolmannessa erässä. Meidän suurin vahvuutemme on luistelussa. Sitä emme käyttäneet hyväksemme ensimmäisessä erässä”, Rantanen analysoi ESPN:lle.

Floridalle kotivoitto

Floridan tähtipelaajat Aleksander Barkov, Matthew Tkachuk ja Sam Bennett syöttivät kaikki kaksi maalia, kun Florida voitti Philadelphia Flyersin keskiviikkona kotonaan Sunrisessa numeroin 4-3. Carter Verhaeghe viimeisteli Floridan osumista kaksi. Muut maalit menivät Rudolfs Balcersin ja Josh Mahuran nimiin. Sergei Bobrovsky torjui Floridan maalilla 31 kiekkoa.

Ottelu oli Floridan kauden ensimmäinen kotiottelu. Se on voittanut kauden neljästä pelaamastaan matsista kolme.

John Tortorellan luotsaama Flyers ei ollut helppo vastus ja joukkueen maalivahti Felix Sandstrom teki ryhmälleen isoja torjuntoija. Yhteensä hän torjui ottelussa myös 31 kertaa. Flyersille tappio oli kauden ensimmäinen.