TILANNEHUONE

Real Madrid vei Super Cupin näytöstyyliin

10.08.2022 23:54

Real Madrid vei Super Cupin näytöstyyliin

Karim Benzema (oik.) iski Real Madridin toisen maalin. @ AOP

Jalkapallo

Real Madrid vei odotetusti nimiinsä Helsingin Olympiastadionilla pelatun Super Cupin, kun se kaatoi saksalaisen Eintracht Frankfurtin maalein 2-0 (1-0).

Real Madrid siirtyi johtoon 37 minuutin pelin jälkeen, kun David Alaba iski kulman jälkitilanteesta Madridin ylpeyden johtoon. Karim Benzema voitti ensin pääpallon, jonka Casemiro jatkoi Alaballe, joka tuikkasi pallon maalin kulmalta sisään.

Ottelu ratkesi lopullisesti 65 minuutin pelin jälkeen, kun Vinicius Junior eteni vasemmalla laidalla ja keskitti Benzemalle, jonka löysähkö laukaus upposi helposti Frankfurtin verkkoon. Maalivahti Kevin Trapp ei saa maalista puhtaita papereita.

Maali oli Benzeman 324:s maali Real Madridissa. Hän nousi samalla Real Madridin kaikkien aikojen maalintekijätilastossa toiseksi. Edellä on vain 450 maalia tehnyt Cristiano Ronaldo.

Real Madrid hallitsi ottelua selvästi ja pelasi varsinkin toisella puoliajalla lähes näytöstyyliin. Se voitti pallonhallinnan 58-42 ja laukaukset 13-6.

Super Cupin voitto oli Real Madridille jo viides. Sen aiemmat voitot ovat vuosilta 2002, 2014, 2016 ja 2017.

Ottelussa tehtiin myös teknologista historiaa, sillä ottelussa testattiin ensimmäisen kerran eurocupeissa koneellista paitsioiden havaitsemista.