TILANNEHUONE

Red Bull hallitsi F1-harjoituksissa – Bottas tosi vaisu

17.03.2023 20:32

Red Bull hallitsi F1-harjoituksissa – Bottas tosi vaisu

Valtteri Bottas oli vaisu Jeddan radalla.©AOP

Formula 1

F1-kauden toinen osakilpailu ajetaan Saudi-Arabian Jeddan radalla. Perjantain molemmissa harjoituksissa nopeimman kierrosajan veti Red Bullin mestarikuski Max Verstappen, joka vielä alkuviikosta kärsi vatsataudista. Tallikaveri Sergio Perez oli ensimmäisen harjoituksen toinen ja toisen kolmas.

Aston Martinin kuskit Fernando Alonso ja Lance Stroll tykittivät vuorollaan mukaan kärkiporukkaan molemmissa harjoituksissa.

Ferrarit eivät osoittaneet paljoa parempaa menoa kuin kauden avaus-GP:ssä Bahrainissa. Tallin molempien kuskien autoihin on vaihdettu jo moottorit, mutta vauhti ei vain vakuuta.

Lisäksi Charles Leclerc valitteli kytkimen jäykkyyttä ja mietti radiossa autonsa moottorin tilaa huolestuneena. Leclercille tulee osien vaihdosta kymmenen lähtöruudun rangaistus itse kisaan.

Myös Mercedekset ja Alfa Romeot hakivat vauhtiaan. Valtteri Bottas oli häntäpäässä molemmissa treeneissä. Hän oli ensin 18:s ja jäi toisessa viimeiseksi. Tallista kommentoitiin, että päivä oli produktiivinen. Molemmat kuskit ajoivat päivän aikana lähemmäs 50 kierrosta. Bottas jäi kärjelle ensimmäisessä harjoituksessa lähes 2,5 sekuntia ja toisessa harjoituksessa noin 1,4.

Tulokset: 1. harjoitus tästä ja 2. harjoitus tästä.

Sai se Bottas jostain kehujakin. Katso twiitti tästä.