Ronaldon korvaaja upotti hattutempullaan Sveitsin

06.12.2022 22:53

Concalo Ramos iski Sveitsin verkkoon hattutempun. @ AOP

Jalkapallon MM2022

Portugali otti sensaatiomaisen murskavoiton Sveitsistä jalkapallon MM-kisojen neljännesvälieräottelussa tiistaina. Portugalin voittonumerot olivat lopulta 6-1 (2-0).

Portugali aloitti maalijuhlat 17 minuutin pelin jälkeen, kun Cristiano Ronaldon paikalla avauksessa pelannut 21-vuotias Concalo Ramos veti Joao Felixin syötön upeasti etuyläkulmaan. Ikinuori Pepe iski Portugalin taukojohdoksi 2-0 33 minuutin jälkeen.

Toinen jakso oli vieläkin tyrmäävämpi. Ramos iski illan toisen maalinsa 52. minuutilla ja Raphael Guerreiro muutti numerot 4-0:aan neljä minuuttia myöhemmin. Manuel Akanji kavensi, kunnes Ramos täydensi hattutemppunsa 67. minuutilla. Vaihdosta tullut Rafael Leao viimeisteli loppunumerot 92. minuutilla.

Ronaldon kannalta ilta oli murheellinen, sillä hän pääsi kentälle vasta hänen korvaajansa tehtyä hattutempun. Ronaldo voinee enää vain unelmoida pääsystä takaisin Portugalin avaukseen näissä kisoissa – tai milloinkaan.

Ottelun tilastot eivät olleet yhtä murheelliset Sveitsin kannalta kuin loppunumerot. Portugali voitti laukaukset ”vain” 14-10, mutta maalia kohti menneet laukaukset Portugali voitti 9-3. Portugalin maaliodote ottelussa oli vain 2,10 eli Portugali teki neljä maalia xG:tä enemmän. Sveitsin maaliodote oli 1.24. Kaiken kruunuksi Sveitsi voitti pallonhallinnan 52-48.

Portugali kohtaa puolivälierissä lauantaina Marokon.