TILANNEHUONE

Rovanperä ennakoi hankaluuksia Kreikassa

08.09.2022 21:42

Rovanperä ennakoi hankaluuksia Kreikassa

Kalle Rovanperä oli kuudes stadionin erikoiskokeella.©AOP

MM-ralli

Kreikan rallin ensimmäinen erikoiskoe ajettiin Ateenan olympiastadionilla noin 60 000 katsojan edessä parikilpailuna torstai-iltana. Hyundai-kuskeilla sujui. Ek:n ykkönen oli Hyundain Thierry Neuville. Toiseksi nopein oli WRC2:sta ajava Hyundai-kuski Teemu Suninen, joka jäi johtajalle vain 0,1 sekuntia. Kolmas oli Hyundain Dani Sordo.

Kalle Rovanperä oli Toyotallaan vasta erikoiskokeen kahdeksas. Hän jäi Neuvillelle 1,5 sekuntia. Viime vuonna Kreikan rallin voittanut Rovanperä oli ennen erikoiskokeen alkua huolissaan. Hän ajoi  aamun shakedownissa kuudenneksi. Hän kommentoi sen jälkeen, ettei pitoa ole, vauhti puuttuu, eikä suorituskyky riitä. Erikoiskokeen jälkeen Rovanperä totesi kuitenkin WRC:n haastattelussa, että tunnelma stadionilla oli mahtava. Rovanperä lähtee perjantaina auramiehenä matkaan.

Esapekka Lappi ajoi Toyotansa kymmenenneksi. Hän  jäi kärjelle 1,8 sekuntia. Lappi kolautti autoaan hieman radan reunabetoniin heti alussa, mutta kommentoi jälkeenpäin, että haittaa siitä ei syntynyt. Autoja ei saa huoltaa enää ennen perjantaita. MM-kakkonen Hyundain Ott Tänak oli ek:n neljäs. Hän jäi kärjelle 1,1 sekuntia.

Kreikan ralli jatkuu perjantaina ja päivä tulee olemaan kova koettelemus, sillä rajuja pätkiä ajetaan ilman huoltoa.