TILANNEHUONE

Rovanperä tarvitsee onnistumisen Power Stagella

10.09.2022 19:32

Rovanperä tarvitsee onnistumisen Power Stagella

Kalle Rovanperän Kreikan ralli ei sujunut alkuunkaan.©AOP

MM-ralli

Suomalaiskuskien MM-rallipäivä Kreikassa oli karu. Eilen aura-autona tempoillut Kalle Rovanperä osui yhdeksännellä erikoiskokeella puuhun ja nilkutti Toyotansa sen jälkeen maaliin. Kuskit joutuivat korjaamaan itse autoaan siirtymäpätkällä. Se saatiin liikkeelle, mutta myös seuraavan erikoiskokeen ajaminen kärsi ajotöppäyksestä. Auto saatiin huoltoon vasta sen jälkeen. Rovanperä putosi kokonaiskisassa pisteiltä, joten power stagen pinnat ovat kovaa valuuttaa sunnuntaina. Hän on lauantain ajojen jälkeen +16.04.1 kärkeä jäljessä.

Esapekka Lappi oli kisassa jo toisena, kun hänen Toyotaansa tuli päivän toiseksi viimeisellä 12. erikoiskokeella polttoaineensyöttöhäiriö, eikä moottori pysynyt käynnissä. Lappi ryömi eteenpäin. Lopulta kisa keskeytyi kokonaan seuraavalla siirtymäosuudella.

Toyota ei ole onnistunut Kreikassa ollenkaan. Fordeilla ja Hyundaila on mennyt paremmin. Hyundai otti niskalenkin lauantaina Fordeista, kun Sebastien Loeb joutui keskeyttämään ja Pierre-Louis Loubet putosi tuloslistalla koettuaan ensin rengasrikon ja ajettuaan lisäksi vielä ulos. Hyundailla on rallissa lauantain ajojen jälkeen kolmoisjohto. Ykkösenä on Thierry Neuville, kakkosena on Rovanperän MM-johtoa havitteleva virolainen Ott Tänak. Kolmatta sijaa pitelee Dani Sordo.

Suomalaisten menestystoiveet ovat Rally2:ssa. Skoda-kuski Emil Lindholm johtaa ennen Kreikan rallin päätöspäivää 45 sekunnin erolla Skodan Nikolai Grjaziniin.

Sunnuntaina ajetaan kolme erikoiskoetta.

Katso tulokset tästä.