Ruotsi ja Norja juhlivat Rukan sprinteissä – Joensuu neljäs

25.11.2022 16:05

Heija. Emma Ribom voitti Rukan sprintin.©AOP

Jalkapallon MM2022

Rukan maastohiihdon maailmancupin naisten sprintin voittoon hiihti Ruotsin Emma Ribom. Voitto on hänelle uran ensimmäinen maailmancupissa. Ruotsi otti kilpailussa kaksoisvoiton, kun toiseksi tuli Johanna Hagström +0,91 voittajalle jääneenä. Kolmanneksi hiihti Norjan Tiril Udnes Weng. Hän jäi kärjestä +0,93.

Kisan paras suomalainen oli Jasmi Joensuu, joka oli kisan neljäs. Hän jäi voittajalle +2.41. Sijoitus on Joensuun paras maailmancupissa. Joensuu oli ainoa suomalaisnainen joka eteni finaaliin. Hän eteni finaalin aikavertailusta.

Miesten sprintti oli norjalaisten juhlaa. Norja veti kisassa neloisvoitton. Ykkösenä maalissa oli Johannes Hösflot Kläbö reisivammastaan huolimatta. Toinen oli Even (Petterin veli) Northug. Hän jäi Kläbosta +1.66. Kolmas sija meni Pål Golbergille, joka jäi +1.94 ja neljäs oli Erik Valnes +2.27.

Suomalaismiehet eivät yltäneet välierävaiheeseen.