TILANNEHUONE

Seuraava yllätys! Sinnikäs Japani kaatoi Saksan

23.11.2022 17:00

Seuraava yllätys! Sinnikäs Japani kaatoi Saksan

Takuma Asano teki voittomaalin Saksaa vastaan.©AOP

Jalkapallon MM2022

Japani aiheutti jättisensaation voittamalla Saksan MM-avausottelussaan keskiviikkona. Japani kaatoi ensimmäistä kertaa historiassaan Saksan. Voitto tuli maalein 2-1 (0-1).

Ensimmäisellä puoliajalla pallonhallinta ottelussa oli Saksalla 80 prosenttisesti. Japani oli sen sijaan päättänyt puolustaa tiukasti ja iskeä vastaiskuilla. Japani pääsikin vastahyökkäykseen jo pelin kahdeksannen minuutin paikkeilla Ilkay Gündoganin pallon menetyksestä. Pallo pelattiin Daizen Maedalle, joka viimeisteli kauniin osuman, mutta hän oli paitsiossa. Purnaus ei auttanut.

Puolentunnin pelin jälkeen Japanin maalivahti Shuichi Gonda kaatoi David Raumin sääntöjen vastaisesti ja siitä tuomittiin rangaistuspotku. Pilkun veti onnistuneesti Gündogan. Maalin jälkeen Japanin peli passivoitui ja into hyytyi. Ajassa 45+4 Kai Havertz veti pallon vielä maaliin, mutta oli paitsiossa. Tauolle mentiin Saksan johtaessa 1-0.

Toisella puoliajalla nähtiin sinnikäs Japani, joka jaksoi rakentaa. 59. minuutin kohdalla päivän saksalaishahmoksi noussut Gündogan, missasi toisen maalinsa vain niukasti. Sen jälkeen alkoi Japanin show.

73. minuutilla Japanilla oli jo tuhannen taalan paikka, mutta Manuel Neuer sai venytettyä kätensä Junya Iton vetämän pallon eteen juuri oikealla hetkellä. 75. minuutilla Neuer ei enää ehtinyt eteen. Vaihdosta sisään tullut Japanin Ritsu Doan tasoitti ottelun 1-1:een reboundista. Johtoon Japani meni 84. minuutilla Takuma Asanon osumalla. Japani pelasi lopun täydessä huumassa ja kannattajiensa äänekkäästi hurratessa.