TILANNEHUONE

Siirtyykö Määttä? – Puolustaja viihtyy Detroitissa

14.02.2023 11:32

Siirtyykö Määttä? – Puolustaja viihtyy Detroitissa

Olli Määtän suomalaisena joukkuekaverina Detroitissa on maalivahti Ville Husso.©AOP

NHL

NHL:n pelaajasiirtoralli kuumenee pikkuhiljaa. Liigan siirtoikkuna sulkeutuu maaliskuun alussa ja päätöksiä aletaan jo tehdä. Detroit Red Wingsin suomalaispuolustaja Olli Määttä, 28, on detroitilaistietojen mukaan herättänyt jo kiinnostusta varmoissa playoff-joukkueissa.

”Siirtohuhut ovat tähän aikaan vuodesta arkipäivää ja varsinkin, kun katsoo meidän sijaamme sarjataulukossa. Kokeneemmat pelaajat jo tuntevat tämän tilanteen”, Määttä sanoo Detroit Newsille.

Määttä on urallaan pelannut kuusi kautta Pittsburghissa, yhden Chicagossa ja pari Los Angelesissa. Red Wingsissä hän pelaa nyt vuoden sopimuksella. Määttä kertoo viihtyneensä moottorikaupungissa hyvin. Luottopakki on lähes piste-ennätysvauhdissa. Krediittiä on tilillä 4+12.

”Olen sopinut tänne hyvin ja haluaisin ehdottomasti jäädä”, Määttä paljastaa.

”Olen pitänyt tunnelmasta, tyypeistä pukuhuoneessa ja koko organisaatiosta. Kaupunkikin on mahtava. Jääminen olisi mukavaa, mutta koskaan ei tiedä mitä tapahtuu. Olen nähnyt tämän jo ennenkin. Kaupoilla ei tarkoiteta mitään henkilökohtaista sinua vastaan, niin vain tapahtuu.”

Määtällä on siirtoajan vinkki nuoremmille pelaajille.

”Sitä ei voi itse juuri kontrolloida, joten sitä ei kannata liikaa pohtia.”

Detroit Red Wings on juuri nyt  kolmen ottelun voittoputkessa. Seuraavaksi vastassa on Edmonton Oilers keskiviikkona Oilersin kuuluisassa Rogers Placessa. Detroit on NHL:n itäisessä konferenssissa sijalla 12.