TILANNEHUONE

Slafkovskysta Montrealin NHL-ykkösvaraus

08.07.2022 02:38

Slafkovskysta Montrealin NHL-ykkösvaraus

Slovakian Juraj Slafkovsky varattiin ykkösenä Montrealiin.©AOP

NHL

NHL:n kesän varaustilaisuuden ykkösvaraus oli Liigan TPS:ää viime kaudella edustanut slovakkilahjakkuus Juraj Slafkovsky, 18. Hyökkääjän varasi Montreal Canadiens. Slafkovsky teki Liigassa 31 ottelussa 10 tehopistettä. Hän oli myös voittamassa Slovakialle olympiapronssia Pekingin kisoissa viime helmikuussa. Hän teki turnauksessa tehot 3+9 seitsemässä ottelussa. Hänet valittiin myös olympiaturnauksen parhaaksi pelaajaksi. Ykkösvaraus oli Montrealin ensimmäinen sitten vuoden 1980. Tämä on ensimmäinen kerta, kun slovakialainen pelaaja on varattu ensimmäisenä NHL:ään. Slafkovsky on myös ensimmäinen pelaaja Liigasta, joka on varattu ensimmäisenä NHL:ään.

Toisella varausvuorolla New Jersey Devils varasi niin ikään slovakialaisen pelaajan. New Jersey nappasi puolustaja Šimon Nemecin, 18. Hän pelasi viime kaudella Slovakian Extraligan HK Nitrassa 39 ottelua tehoilla 1+25. Hän oli myös mukana Slovakian olympiajoukkueessa ja pelasi seitsemän ottelua tehoilla 0+1.

Kolmantena Arizona Coyotes varasi amerikkalaissentteri Logan Cooleyn, 18, joka on pelannut viimeiset kaksi kautta USHL:n US National Development Teamissa. Tehosaldo näyttää yhteensä 51 ottelussa 27+48.

Varaustilaisuus pidettiin Kanadan Montralissa. Kahtena edellisenä vuonna varaustilaisuus on pidetty virtuaalisesti.

Katso kaikki varaukset täältä.