Suomalaiset kaukana kärjestä Lillehammerin laduilla

02.12.2022 16:11

Kerttu Niskasen suorityskyky ei riittänyt perjantaina.©AOP

Maastohiihto

Maastohiihdon maailmancupia jatkettiin perjantaina Norjan Lillehammerissa. Kisaviikonloppu alkoi kympin vapaan väliäaikalähdöillä. Naisissa Kerttu Niskanen oli paras suomalainen ja hänkin vasta 18:s. Yhdysvaltojen Jessie Diggins voitti kilpailun ja Niskanen jäi hänelle +51.7 sekuntia. Toinen oli Saksan Katharina Henning ja kolmas Norjan Heidi Weng.

”Kaukana tuloksellisesti siitä missä pitäisi olla, mutta ei tuosta huonokaan fiilis jäänyt. Rata oli helppo, vauhdikas ja tuntui, että suorituskyky pitäisi olla ihan tapissa, jotta pystysi hiihtämään hyvistä sijoista. Tällä hetkellä suorituskyky ei ole niin hyvä ja se  näkyy tuloksissa. Katsotaan lähtisikö jossain kohtaa sitten terävämmin kulkemaan”, Niskanen totesi liiton haastattelussa.

Muut suomalaiset eivät mahtuneet 20 parhaan joukkoon. Eveliina Piippo 21:s, Krista Pärmäkoski 27:s, Jasmin Kähärä 36:s ja Anni Alakoski 37:s.

Miesten kilpailu oli norjalaisten voittokulku. Britti Andrew Musgrave oli neljäs, mutta muut sijat menivät kymmenen parhaan joukossa Norjalle. Kisan voitti Iver Tildheim Andersen, 22, voitti, Didrik Tönseth oli toinen ja jäi +2,8. Kolmas oli