TILANNEHUONE

Susijengi valmistautuu MM-jatkokarsintaan

15.02.2023 17:02

Susijengi valmistautuu MM-jatkokarsintaan

Lassi Tuovi johtaa Susijengin seuraavaksi Israelia ja Saksaa vastaan.©AOP

Koripallo

Koripallomiesten A-maajoukkue varmisti paikkansa MM-kisoissa jo aiemmin, mutta seuraavaksi on vuorossa viimeinen MM-jatkokarsintaikkuna. Kahdessa viimeisessä karsintaottelussa Susijengi kohtaa Israelin ja lohkojohtaja Saksan.

”Onhan tämä suomalaisittain huikea tilanne. Suomalaisjoukkueilla ei hirveämmin ole ollut tapana pelata karsintalohkojen voitoista isojen palloilulajien piirissä”, Susijengin päävalmentaja Lassi Tuovi kommentoi liiton haastattelussa.

”Nyt täytyy ottaa nöyrästi treeni kerrallaan ja peli kerrallaan ja lähteä jäljellä oleviin otteluihin fiksusti ja omilla vahvuuksilla. Jokainen voitto antaa paremmat asemat tuleviin MM-karsintalohkojen arvontoihin (29.4.), eli panoksia on enemmän kuin tarpeeksi.”

Suomi kohtaa Israelin Tel Avivissa 24.2. ja Saksan Espoon Metro Areenalla 27.2.

Susijengi MM-jatkokarsintaan:

Alexander Madsen (AEK Ateena), Mikael Jantunen (Basket Treviso), Elias Valtonen (Rostock Seawolves), Sasu Salin (Lenovo Tenerife), Topias Palmi (SCMU Craiova), Edon Maxhuni (Crailsheim Merlins), Henri Kantonen (Karhu Basket), Ilari Seppälä (Saint-Chamond), Daniel Dolenc (Karhu Basket), Alex Murphy (Levanga Hokkaido), Remu Raitanen (CB Albacete), Shawn Hopkins (SCMU Craiova), Aatu Kivimäki (Tigers Tübingen) ja ensikertalaiset Max Besselink (BC Göttingen) ja Severi Kaukiainen (Karhu Basket).