TILANNEHUONE

Tottenhamin täytyy pärjätä lauantaina rampana

07.01.2023 09:40

Tottenhamin täytyy pärjätä lauantaina rampana

Harry Kanen kalenterissa pelejä riittää.©AOP

FA Cup

Tottenham Hotspur kohtaa Englannin jalkapallon FA Cupin ottelussa lauantai-iltapäivänä Portsmouthin. Sprusilta on hyökkäyksestä sivussa vielä ainakin Lucas Moura, Richarlison ja Dejan Kulusevski, sekä keskikentältä Rodrigo Bentancur. Keskikenttäpelaaja Yves Bissouma on käytettävissä pelikiellon jälkeen.

Antonio Conte ei pitänyt lehdistötilaisuutta ennen ottelua Juventuksen aikaisen seurakaverinsa Gianluca Viallin kuoleman vuoksi. Sen sijaan lauantain ottelua kommentoi lehdistölle apuvalmentaja Cristian Stellini.

”Antonio on suruissaan ystävänsä poismenon vuoksi. Viallin perhe ja ystävät ovat kovasti meidän kaikkien mielessä”, Stellini totesi.

Tottenhamin kuuma peruna lauantaina on Harry Kanen tilanne. Ottelutahti on hyökkääjällä ollut aikamoinen. Alunperin hänen odotettiin saavan lauantaina lepopäivän. Stellini ei ole varma, että niin välttämättä käy.

”Tämä voisi olla mahdollisuus antaa hänen levätä, mutta meillä ei nyt ole montaa pelaajaa hyökkäyksessä.”

”Meillä on kolme hyökkääjää tällä hetkellä ja heitä meidän on käytettävä”, Stellini selventää.

”Menemme läpi vaikeaa vaihetta ja edessä on tärkeitä otteluita. Meidän täytyy saada pelaajia nopeasti kuntoon ylipäätään.”

Ykkösliigan 12. paikkaa pitävä Portsmouth ei tunnu miltään supervastustajalta Valioliigan viidentenä olevalle Tottenhamille. Stellini kuitenkin painottaa lauantain ottelun merkitystä koko seuralle.

”Kaikki pohtivat jo seuraavia askeleita Valioliigassa, mutta me haluamme voittaa pystejä ja se on pystyttävä tässä nyt osoittamaan. Siksi tämä on erittäin tärkeä ottelu meille.”

FA Cup: Tottenham – Portsmouth lauantaina 7. tammikuuta kello 14.30.