TILANNEHUONE

Tsunoda jatkaa AlphaTaurilla ensi kaudella

22.09.2022 17:40

Tsunoda jatkaa AlphaTaurilla ensi kaudella

Yuki Tsunoda ajaa AlphaTaurilla ensi kaudellakin.©AOP

Formula 1

F1-sarjan AlphaTauri on tehnyt jatkosopimuksen japanilaiskuljettajansa Yuki Tsunodan, 22, kanssa. Tsunoda ajaa tallissa nyt toista kauttaan. Hän debytoi F1-sarjassa viime kaudella.

Tsunoda on tallin mukaan ottanut niitä kehitysaskelia, joita on toivottukin. Tsunoda on tällä kaudella kerännyt kauden 16 osakilpailussa 11 MM-pistettä. Hän on niillä sarjan 16:s. Viime kaudella Tsunoda keräsi yhteensä 32 MM-sarjan pistettä ja oli lopulta sarjan 14:s.

Tsunodan tämän kauden paras sijoitus oli Imolan kisan seitsemäs sija. Hän on keskeyttänyt osakilpailun tällä kaudella kolme kertaa. Viime kaudella hän oli parhaimmillaan Abu Dhabin kauden päätöskisassa. Hän ajoi ruutulipulle erikoisessa kisassa neljäntenä. Lisäksi hän oli kuudes Hungaroringillä.

Tsunodan kanssa AlpahTaurilla ajaa Pierre Gasly. Tallikaveri saattaa kuitenkin vaihtua, sillä vaikka Gaslyllä on sopimus ensikaudesta AlphaTaurin kanssa, haluaisi hän siirtyä Alpinelle, jossa on ensi kaudelle paikka vapaana. Syksyn F1-kuskiruletissa on vielä auki monta muuttujaa ja ne koskettavat myös AlphaTaurin tekemisiä.