Tuukka Taponen ensimmäisessä F4-kisassaan

13.01.2023 15:19

Ugo Ugochukwu kaudella 2022.©AOP

Muu urheilu

Tuukka Taponen, 16, ajoi ensimmäisen F4-luokan kilpailunsa perjantaina Dubaissa Arabiemiirikuntien F4-sarjassa. Taponen ajoi kisassa Preman yhteistyötallin Mumbai Falconsin autolla.

Hän pääsi kisaan lähtöruudusta kolme, mutta oli ruutulipulla yhdeksäs. Alkuvaikeudet selvitettyään Taponen pääsi lopulta kisavauhtiin, mutta siihen mennessä hän oli jo menettänyt monta sijaa.

Vaikka suomalainen putosi tuloslistalla, kirjautti hän nimiinsä kuitenkin kisan nopeimman kierrosajan.

Voiton kisassa vei yhdysvaltalainen Ugo Ugochukwu Premalla, toiseksi tuli italialainen Valerio Rinicella MP-motorsportilla ja kolmanneksi australialainen James Wharton Mumbain autolla. Mukana kilpailussa oli 39 nuorta kuljettajaa.

Dubain F4-kisaviikonloppu jatkuu lauantaina.