TILANNEHUONE

Voitto muisto vain – nyt Newcastle mittaa Liverpoolia

18.02.2023 11:30

Voitto muisto vain – nyt Newcastle mittaa Liverpoolia

Viime sunnuntaina Jürgen Kloppia jo vähän hymyilyttikin.©AOP

Valioliiga

Liverpool otti pitkästä aikaa voiton Valioliiga-kentällä viime maanantaina, kun Everton kaatui Anfieldilla Mohamed Salahin ja Cody Gakpon maaleilla 2-o. Lauantai-iltana meno ei kuitenkaan helpotu, sillä vastassa on liiganelonen Newcastle. Liverpool on liigassa vasta sijalla yhdeksän.

”Tämä on jättimäinen matsi. Jos haluamme saavuttaa jotain tällä kaudella, meidän on jahdattava ihan kaikkia – ja erityisesti niitä, jotka ovat edellämme sarjataulukossa”, manageri Jürgen Klopp selvitti lehdistölle.

”Voittaminen ei ole helppoa. Newcastlen puolustus on liigan paras. He ovat tekemisessään johdonmukaisia ja sehän on joukkueelta aina ensimmäinen askel kohti menestystä.”

Klopp kehuu vastustajan valmentajaa hyvin tehdystä työstä.

Eddie Howe on tehnyt aivan uskomatonta työtä. Heillä on tietysti varoja käytettävissään, mutta tämä ei riipu vain siitä. Eddie tuli seuraan vaikeana aikana, he pysyivät liigassa ja nyt joukkue on täysin erinäköinen kuin silloin.”

Liverpool-manageri on laittamassa kentälle lähes saman kokoonpanon, kuin Everton-ottelussa. Virgil van Dijkiä on lupa odottaa puolustukseen.

”Hän näytti hyvältä harjoituksissa. Mitään ihmeempiä ei mutten ole meidän sairasosastolla tapahtunut.”

Valioliigaa: Newcastle United – Liverpool lauantaina kello 19.30