TILANNEHUONE

Vuorossa Manchesterin derby – United aikoo olla nyt rohkea

14.01.2023 07:34

Vuorossa Manchesterin derby – United aikoo olla nyt rohkea

Erik ten Hagin ManU lähtee nälkäisenä Cityä vastaan.©AOP

NHL

Manchesterissa on jälleen sähköä ilmassa. On derby-lauantai. City kyläilee iltapäivän aluksi Old Traffordilla. Joukkueiden lokakuisessa kohtaamisessa City oli Unitedia vahvempi luvuin 6-3. Nyt vaaka on ehkä tasaisempi?

“Viimeksi emme pärjänneet ja meidän täytyy nyt olla parempia. Mutta nyt ei ole kyse siitä ottelusta. Se on menneisyyttä. Pitää ajatella tulevaisuutta”, Manchester Untiedin manageri Erik ten Hag huomautti lehdistötilaisuudessa.

City on Valioliigan kakkosena ja United nelosena. Eroa on neljä pinnaa. Cityllä on kuitenkin takana 0-2-tappio Liigacupissa Southamptonille. Lauantain ottelu on kuitenkin Citylle erityinen. Se on manageri Pep Guardiolalle juhlaottelu – hänen 500:s ottelunsa valmentajana. Ten Hag ei aio sitä kunnioittaa.

“Viimeksi emme pärjänneet ja nyt on onnistuttava paremmin. Tämä on ollut kehitysprosessi, jonka aikana olemme menneet eteenpäin. Ottelussa pitää olla rohkea, uskoa itseensä ja pelata omaa peliään.”

Manchester United joutuu pärjäämään ilman keskikentän Donny van de Beekia, joka sai polvivamman. Seura on myös hankkimassa kokoonpanoonsa lainalle hyökkääjä Wout Weghorstia.

”Se etenee. Hän ei ole kokoonpanossa lauantaina”, ten Hag sanoi.

Valioliiga: Man United – Man City lauantaina kello 14.30.