TILANNEHUONE

Williams kiinnitti amerikkalaisen F1-kuljettajan

21.11.2022 19:48

Williams kiinnitti amerikkalaisen F1-kuljettajan

Logan Sargeantin Williams-unelma kävi toteen.

Formula 1

Williamsin F1-talli vahvisti virallisesti maanantaina, että sen toinen kuljettaja kaudella 2023 on amerikkalainen Logan Sargeant. 21-vuotias kuljettaja ajoi päättyneellä kaudella F2-luokkaa ja päätti kauden sarjan neljännelle sijalle. Hän varmisti sillä tarpeeksi pisteitä, jotta saa F1-superlisenssinsä. Sargeant on ollut mukana myös Williamsin nuorten kuskien akatemian ohjelmassa.

Sargeant on ensimmäinen amerikkalainen F1-luokassa sitten kauden 2015, jolloin Alexander Rossi ajoi sarjassa viisi kisaa Marussialla. Rossi ajaa nykyään IndyCar-sarjaa.

Sargeantille on asetettu voittopaineita ainakin kotimaassa, sillä viimeksi F1-kisan voittanut amerikkalainen on Mario Andretti vuonna 1978. Muutenkin Amerikassa riemuitaan, sillä siellä ajetaan ensi kaudella kolme GP:tä ja sarjaan on toivottu amerikkalaista kuljettajaa ensi kaudelle pelkästään jo sen vuoksi.

Williamsilla Sargeant ajaa yhdessä Alex Abonin kanssa. Hän perii ajopaikan kanadalaiselta Nicholas Latifilta, joka ajoi viimeisen F1-kisansa tällä erää sunnuntaina Abu Dhabissa.

Sargeant on mukana F1-testeissä jo alkuviikolla Abu Dhabissa.